Back Back Locaties

Wisseloord meets Eye of the Hurricane: Een logische combinatie voor de zakelijke markt

18 januari 2013

‘Het beste van twee werelden samenbrengen’, dat is wat de directie van Wisseloord en die van de  gloednieuwe boutique entertainment company Eye of the Hurricane, gedacht moeten hebben. Afgelopen dinsdag organiseerden deze partijen een showcase night, genaamd Hello 2013. Op deze avond presenteerde Eye of the Hurricane zich met privéconcerten van vooraanstaande artiesten aan een select gezelschap bestaande uit evenementenbureaus, boekingskantoren, toeleveranciers uit de evenementenbranche en vakpers.

Samenwerking op holy ground
Maurice Kroon, directielid Eye of the Hurricane: “We zijn hier in Wisseloord omdat we het ten eerste een fantastische locatie vinden, studio’s op heilige grond. Want welke grote artiest is hier niet geweest en wie heeft hier niet zijn album opgenomen, letterlijk in deze ruimtes?! Denk aan Elton John, Michael Jackson, Paul McCartney, Snoop Dogg. Maar ook artiesten van eigen bodem als Ilse DeLange en Anouk. Ten tweede zijn we hier om onze samenwerking met Wisseloord aan te kondigen: we zullen hier namelijk evenementen gaan organiseren, in de studio’s, de lounges en de brasserie. De invulling voor deze evenementen is divers: het kan een percussie- of zangworkshop zijn, we kunnen hele albums opnemen tijdens een inspirerend bedrijfsuitje maar het mogen ook miniconcerten of private dinners met klasse entertainment zijn.

Hello 2013 geeft een sneak preview
Ronald Prent, directielid Wisseloord, voegt hieraan toe: “Hier is ruim 43 jaar prachtige muziek gemaakt en dat blijven we ook zeker doen met de beste mensen en middelen. Daarnaast is deze locatie uiterst geschikt voor evenementen, trainingen, vergaderingen en miniconcerten of private dinners. Zo hebben we onlangs een mooi en professioneel album opgenomen met mensen die normaal gesproken mixers voor sapcentrifuges maken. Juist dankzij de vele creativiteit die hier aanwezig is, de historie van het pand en de professionals die alles begeleiden is dit een uitgelezen evenementenlocatie met uitstekende faciliteiten.” Nu de samenwerking met Eye of the Hurricane een feit is geven beide bedrijven met Hello 2013 een sneak preview van wat er in Wisseloord allemaal mogelijk is.

Besloten evenementen
De eerste act is dan ook niet een van de minste artiesten, Ilse DeLange, die voordat zij ieders gehoor met haar warme countrystem streelt, het gezelschap bedankt voor de afgelopen jaren: “Namens mij en de hele band wil ik een bedankje richten aan jullie. Gezamenlijk vullen jullie een heel deel van onze jaarlijkse agenda en dat vinden we ontzettend leuk. Een aantal jaar geleden wist ik niet of ik bedrijfsfeesten wel wat vond. Maar het is onwijs leuk gebleken en het heeft veel bijgedragen aan de groei van mij als artiest op een bühne. Ik hoop dan ook dat we nog heel veel meer kunnen gaan spelen bij besloten evenementen.”

Krappe loop, goede catering
Na twee loepzuivere nummers wordt alle gasten verzocht zich van Studio 1 naar Studio 2 te begeven want aldaar wacht de volgende topartiest uit de stal van Eye of the Hurricane. Tijdens de redelijk krappe loop worden hapjes en drankjes aan het gemêleerde gezelschap geserveerd. Marco Deusing van Van der Linde Catering: “Logistiek gezien is dit een wat lastiger locatie, maar de rijke historie neemt veel van die logistieke problemen weg. Ik vind de hapjes lekker, smakelijk en eerlijk. De presentatie is creatief en er is veel aandacht aan besteed.”

Iris Hond: de klassieke ontdekking
In Studio 2 wacht ons een piano-optreden van de klassieke ontdekking Iris Hond. Maurice Kroon: “Ze was het gezicht van de Aangenaam Klassiek-campagne en is fantastisch ontvangen bij het publiek en landelijke media. Wij zijn trots dat ze bij Eye of the Hurricane hoort, onder de noemer Classic Division. Na een onberispelijk muziekstuk van Rachmaninov en een eigen geschreven, zeer gevoelige compositie, krijgt dit talent een groot applaus van alle aanwezigen. Iris Hond: “Ik vind het ontzettend leuk om mij hier te mogen presenteren. Vanaf mijn zevende ben ik begonnen met pianospelen en maakte ik met mijn vader altijd verhalen bij elk stuk dat ik speelde. Toen ik ouder werd en meer meemaakte schreef ik muziek bij mijn eigen levensverhalen. Dit laatste nummer is mij dan ook heel dierbaar. Ik schreef het op mijn twaalfde en heb het graag voor u gespeeld.” 

Prachtige akoestiek
Rogier Berlips, directeur Buro Sambal: “Wow, Iris Hond is inderdaad wel een ontdekking te noemen. Mooi dat Eye of the Hurricane ook een klassiek aanbod heeft. Mijn eerste indruk van Wisseloord is ook goed: er heerst hier een bijzondere sfeer en de akoestiek is prachtig. Er is storytelling alom, dus voor zakelijke evenementen lijkt het mij een geschikte locatie: men heeft in ieder geval wat te vertellen bij thuiskomst.” 

Van klassiek naar Fado
Direct na het pianospel van Iris Hond staat alweer een volgende act te trappelen: Malando. Het orkest is exclusief te boeken in verschillende bezettingen, o.l.v. Danny: “We zijn onlangs met 33 personen naar China geweest en hebben met 18 man in Japan gespeeld, maar als u het wenst kunnen we zelfs met 100 man komen…” Wij krijgen op deze avond twee prachtige optredens van drie muzikanten waaronder een Fadonummer met Rebecca Lobry als Portugese zangeres. Een lust voor zowel het oog als het oor…

Entertainer pur sang
En dan wacht ons Waylon, het laatste optreden van de avond, wederom in een kleine setting. Maurice Kroon: “Sinds kort hoort deze rasentertainer ook bij de club van Eye of the Hurricane en vanavond speelt hij de sneeuwballen van het dak! Want als iemand kan entertainen is hij het wel.” En dat bewijst hij onder meer met de nummers Lucky Night en zijn eerste hit Wicked Way.

Café Bolle Jan
Na wederom een opzwepend optreden sluit Maurice Kroon de avond op gepaste wijze af: “Ik denk dat we bij deze wel kunnen zeggen dat we een klein beetje hebben laten zien wat we met Eye of the Hurricane en Wisseloord voor ogen hebben. En als laatste verrassing openen we het gordijn achter het podium om jullie mee te nemen naar het Rembrandtplein in Amsterdam. Naar het wereldberoemde Café Bolle Jan, dat we hebben nagemaakt en waar een DJ en twee artiesten de entertainment verzorgen. We nemen nog een afzakkertje… dus take it away!”

Aanrader
En het bleef nog lange tijd gezellig in het vernieuwde Wisseloord in Hilversum, terwijl iedereen zich probeerde in te beelden hoe een zakelijk evenement ingevuld kan worden: “Ik denk dat dit een hele fijne locatie is voor kleine en intieme groepen, om mooie dingen te maken. Als je hier met 100 man met een intensief programma bezig bent is het misschien wat krap, maar voor kleinere groepen is dit zeker een aanrader,” aldus Marco Deusing. 

Storytelling reden om te boeken
Francis van den Brink, event manager en eigenaar van SterkMerkWerk: “Ik vind het een leuke manier van presenteren van de locatie en het aanbod van Eye of the Hurricane. Het was ook gezellig druk, ondanks de vele sneeuwval, waardoor er echt een privéconcert atmosfeer heerste. Ook het aanbod aan artiesten is kwaliteit en het verhaal achter Wisseloord is prachtig en dat zou meer naar buiten gebracht moeten worden. Als dat gebeurt denk ik dat de storytelling voor veel partijen reden is om te boeken…”

De toekomst zal het uitwijzen, maar met Hello 2013 is de muzikale toon voor Wisseloord en Eye of the Hurricane in ieder geval gezet!

Foto credits: www.fotostudiodegrove.com

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!