In het NBC krijgt eventbeleving echt inhoudIn het NBC krijgt eventbeleving echt inhoud
Back Back Locaties

In het NBC krijgt eventbeleving echt inhoud

15 april 2024

Hotel chique. Dat benadert het dichtst de gastvrije, comfortabele, stijlvolle en ruimtelijke ambiance, die in het nieuwe NBC Congrescentrum in Nieuwegein is gecreëerd. Ronde vormen en ingetogen kleurstellingen zijn soepel verweven met subtiele lichtaccenten en volop eigentijdse led-communicatie op zuilen en schermen. ‘Wij zetten met ons full-service concept in op een unieke eventbeleving voor de gasten’, stelt directeur-eigenaar Justin van Hooijdonk. ‘Tot in elk detail moeten zij zich hier welkom weten. Ze moeten zich in die beleving ondergedompeld voelen.’ Alle audiovisuele elementen hierin komen uit de creatieve en technische kokers van AVEX: ‘Wij bieden organisatoren van evenementen in het NBC het one-stop shop gemak en wel op het allerhoogste kwaliteitsniveau’, zegt René Doeser, accountmanager namens AVEX.

Branche dacht mee over toekomst

‘Kan ik het wel nóg een keer?’ Die vraag stelde Van Hooijdonk zich in september 2022, een dag nadat het NBC door brand grotendeels in de as was gelegd. Hij gaf zelf heel snel ook het antwoord. ‘Het nablussen was bij wijze van spreken nog gaande, toen ik de eerste contouren van het nieuwe NBC zat te schetsen’, aldus de directeur en eigenaar van het familiebedrijf als hij, slechts voor even, terugblikt. De ondernemer pur sang kijkt namelijk liever vooruit. Wat hij weer op de kaart wilde zetten, moest bovenal toekomstbestendig zijn en tegelijk de markt optimaal bedienen. Dus nodigde hij direct de eventbranche uit hem in zijn plannen te voeden met hun specifieke wensen. En hij zat samen met zijn partners. Onder wie AVEX, al sinds 1992 inhouse AV-leverancier. ‘Het is natuurlijk niet de prettigste aanleiding, maar we hadden nu wel de gelegenheid alles vanaf nul opnieuw op te bouwen’, stelt René Doeser.

Eigenwijs dwarsgeplaatst podium

Wat Van Hooijdonk en AVEX in het vernieuwde NBC hebben neergezet is ronduit indrukwekkend. Direct achter de schuifdeuren wordt de bezoeker, die buiten al in de huisstijl van het evenement is getriggerd, verwelkomd in een imposant hospitality area. Lichtlijnen in de huisstijlkleur van de opdrachtgever langs de wanden en flitsende content via led op de vierkante pilaren, prikkelen de zintuigen. Indrukken die verderop in het gebouw worden versterkt. Het huidige NBC omvat 2 event area’s en 22 subzalen. ‘In beide plenaire ruimtes hebben we spectaculaire podia met projectiedecors. Zo is de Grand Hall voorzien van een projectiedecor van 81 vierkante meter en heeft de Event Hall een 45 meter breed 3D-decor’, vertelt Doeser. Van Hooijdonk enthousiast aanvullend: ‘Daarnaast beschikken we over een hospitality area met daglicht, een grote Lounge & Work area en een groen tuingebied van ruim 2.100 m2.’ Een blik in de Event Hall leert overigens, dat die verrassend over de breedte is ingericht: ‘Ook dat is onderdeel van de beleving die we willen bieden. Het zicht is van alle kanten kort en direct, wat het contact tussen spreker of artiest en het publiek intiem houdt.’

Hoogwaardige digitale techniek

‘Bij het technisch ontwerp zijn we uitgegaan van het maximale. Dat wil zeggen, dat we alle denkbare audiovisuele faciliteiten op de gewenste plekken beschikbaar hebben gemaakt’, licht Doeser toe. ‘Dan moet je denken aan presentatieschermen in drieluik ontwerp voor de verschillende subzalen, inclusief livestreamcamera’s. Alle ruimtes hebben verder touchscreens voor eenvoudige bediening. In de twee grote plenaire ruimtes zijn eveneens camerasystemen geïnstalleerd. Door de locatie heen hebben we 60 LG displays hangen voor digital signage, route- en zaalinformatie en andere narrow casting toepassingen. Op alle knooppunten hangen nog grotere schermen.’ Alle ruimten hebben een geavanceerd audiosysteem, geschikt voor zowel spraak als muziek. ‘De monitoring van alle systemen doen we centraal vanuit de Master Control Room, net als de regie en schakeling van camera’s in de grote eventhallen.’

We kunnen dus met recht zeggen dat zowel voor als achter de schermen alles bij het NBC draait om een unieke eventbeleving. Van de gastvrije ambiance tot de hightech audiovisuele middelen, elk detail is erop gericht evenementen tot een onvergetelijke ervaring te maken. Het NBC: de toekomst van eventbeleving is hier!

Tekst: Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!