Back Back Nieuws

Wij hebben er mee gespeeld: De iPad

19 april 2010

De verwachtingen waren er al en de teleurstelling zou groot geweest zijn als HIJ er niet was geweest: De iPad op het InCTformatie in Spant! in Bussum, afgelopen donderdag. Om 09.00 uur zag je iedereen al als vliegen op een hoop … – euh laten we het netjes houden - stroop afkomen op de stand van Liones, het internetbureau voor uitgevers. Daar lag het rechthoekige, zwartgekleurde, in het licht glinsterende en nog geen halve kilo wegende apparaat, wachtend op de vele vingers die hem zouden betasten. Aan het einde van de dag waren die vele vette vingerafdrukken het bewijs van zoveel aandacht.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Hebben hebben hebben
Wij konden het ook niet laten om er even mee te spelen. En wat is 'ie gaaf, handig en vooral erg hebbedingerig. Je kan er – bijna – alles mee; internetten, gamen, boeken lezen en ja… wat eigenlijk nog meer? Op Duchtcowboys.nl kun je zien dat er ook 8 redenen zijn te bedenken waarom de iPad zou 'sucken'. Ook zijn er mensen die al die iDingen maar wat graag willen hebben, gewoon voor het hebben.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
Edwin Valent, tijdens het NiCT Congres: 'Op de iPad wil je magazines'

De toekomst
Tijdens het congres gaven sommige sprekers ook aan dat dit de toekomst is voor uitgevers. Wie leest er over zoveel jaar nog een tijdschrift op papier? Juist de iPad is weer een stap in onze 'evolutie' van de digitale wereld. En niet alleen voor uitgevers maar ook voor de evenementenbranche. Hoe handig is het om de iPad op tafel te leggen en een digitale rondleiding te krijgen in jouw locatie, applications (games!) te ontwikkelen voor jouw doelgroep of een evenement terug te zien op de nieuwste telg van de Apple family. Hoe dan ook, de iPad heeft een hoge fun factor en High Profile is druk bezig met haar contentstrategie voor deze gadget.

Voor meer informatie over wat er onder de motorkap van het Tablet zit, kun je o.a. hier terecht. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!