Gaming@Work verrast met Minecraft EducationGaming@Work verrast met Minecraft Education
Back Back Nieuws

Gaming@Work verrast met Minecraft Education

03 mei 2024

Onder het motto 'Learn with Purpose' bundelden meer dan 40 teams van professionals tijdens de Solve with Google Hackathon hun krachten om AI-gestuurde oplossingen te bedenken voor het Prinses Máxima Centrum. Startup Gaming@Work uit Amersfoort deed mee als één van de teams. Michiel Kooper, CIO van Prinses Máxima Centrum, besprak het veranderende landschap van de gezondheidszorg, waarbij hij de nadruk legde op patiëntgerichte benaderingen en de transformerende rol van digitale technologie. Met als doel gepersonaliseerde zorg voor elk kind te waarborgen.

Gaming@Work is een Amersfoortse startup, gespecialiseerd in Game Derived Skills en Game Based Learning innovaties. Eerder introduceerde zij al Gaming On Wheels, waarmee ze de digitale vaardigheden van zorgmedewerkers stimuleren via een mobiel werkstation en cloud-gaming. Tijdens de hackathon heeft Gaming@Work samen met vooraanstaande data- en AI-experts van Agiliz, Tensr en Interactivity een Minecraft Education wereld ontwikkeld die jonge patiënten en hun ouders meenemen in wat hun te wachten staat bij het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. ‘Gezondheidszorg kan beangstigend zijn, daarom gebruiken we de magie van games om een gepersonaliseerde reis te creëren die zich richt op begrip en empowerment.'

Voorbereiden

De virtuele wereld kan door middel van kunstmatige intelligentie ervoor zorgen dat bezoekers zich kunnen voorbereiden op een emotioneel belastend proces en ook gemakkelijk kunnen leren hoe het centrum is ingericht. Dit kan een aanzienlijke verbetering opleveren voor de 600 kinderen die het centrum jaarlijks bezoeken.

Gaming als krachtig middel

Gaming@Work, opgericht door Steven Dekker (33) en Chris Slotboom (38), is leider in innovatiemanagement tooling met gaming, voor publieke en commerciële organisaties. Ze zetten videogaming in om o.a. digitale vaardigheden te ontwikkelen en organisatiedoelstellingen te bereiken. "We geloven sterk in de kracht van gaming als middel," aldus Slotboom en Dekker. "Onze AI infused Minecraft Education wereld voor het Prinses Máxima Centrum is hier een concreet voorbeeld van.

Innovatieve technologie inzetten voor maatschappelijke impact

De betrokkenheid van Gaming@Work bij de Solve with Google Hackathon onderstreept hun toewijding om innovatieve technologie ook in te zetten voor maatschappelijke impact. De Minecraft Education wereld is een inspirerend voorbeeld van hoe gaming een positieve rol kan spelen in de strijd tegen kinderkanker, het welzijn van kinderen kan bevorderen en de digitale betrokkenheid van volwassenen verhoogt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!