Bevrijdingsfestival Brabant viert de vrijheid groots in 2024Bevrijdingsfestival Brabant viert de vrijheid groots in 2024
Back Back Nieuws

Bevrijdingsfestival Brabant viert de vrijheid groots in 2024

03 mei 2024

De voorbereidingen voor Bevrijdingsfestival Brabant 2024 zijn in volle gang. Met meer dan 20 artiesten op drie verschillende podia en een rijkelijk gevuld randprogramma belooft het festival een levendige 5 mei-viering te worden op de Pettelaarse Schans in ’s-Hertogenbosch. Na enkele uitdagende jaren hoopt de organisatie met goed weer en hoge bezoekersaantallen op een succesvolle editie.

Podium voor de vrijheid

Bevrijdingsfestival Brabant biedt jaarlijks een plek voor artiesten en bezoekers om samen de vrijheid te vieren met bijzondere perfomances, lezingen en ontmoetingen. Op 5 mei staan onder andere FLEMMING, Kinderen voor Kinderen Next, Balkan Paradise Orchestra, Prins S. en De Geit, BLANKS en Lov3less op de festivalweide in ’s-Hertogenbosch. Naast de vele optredens en feestelijkheden wordt er ook stilgestaan bij de kwetsbaarheid van vrijheid tijdens een uitgebreid literair programma, de jaarlijkse Vrijheidslunch, spellen, workshops en andere activiteiten die samenhangen met het thema.

Samen sterker

Ook dit jaar kampen Bevrijdingsfestival Brabant en andere bevrijdingsfestivals in Nederland met financiële uitdagingen. Door ongunstig weer bij eerdere edities en andere tegenslagen hebben de festivals een deuk in hun reserves opgelopen. Het kabinet heeft voor dit jaar een eenmalig steunpakket van een miljoen euro vrijgemaakt, waardoor alle festivals dit jaar door kunnen gaan. Er zijn echter nog zorgen over de financiële toekomst. De Bevrijdingsfestivals gaan de komende tijd verder in gesprek met elkaar en met de Rijksoverheid om te kijken hoe de festivals ook op lange termijn kunnen blijven bestaan. Daarnaast spelen bezoekers een belangrijke rol in de continuïteit. Bevrijdingsfestival Brabant moedigt daarom iedereen aan om op 5 mei samen de vrijheid te komen vieren in ’s-Hertogenbosch, of ergens anders in het land, om zo toegankelijke en inclusieve festivals voor iedereen te kunnen blijven organiseren.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!