Weet jij wat de arboregels voor zelfstandigen zijn?Weet jij wat de arboregels voor zelfstandigen zijn?
Back Back Nieuws

Weet jij wat de arboregels voor zelfstandigen zijn?

28 februari 2020

Het aantal zelfstandigen zonder personeel blijft groeien. En waar gewerkt wordt, vallen spaanders, oftewel: of je nu in loondienst werkt, of als zelfstandige, je moet veilig en gezond kunnen werken. Nog maar al te vaak denkt zowel de zelfstandige zelf als de inhurende partij, dat voor de zzp’er minder wettelijke arboregels gelden.

Misvatting

Niets is minder waar: ook voor zzp'ers gelden arboregels. Opdrachtgevers denken vaak dat arbeidsomstandigheden met de inhuur van een zzp’er niet onder hun verantwoording vallen. Ten onrechte. De misvatting dat er minder arboregels voor zzp’ers gelden, kan grote gevolgen hebben. Zeker bij productiewerk. Want juist daar verdient veilig en gezond werken dikwijls veel aandacht. Eigenlijk kan gesteld worden dat zelfstandigen onder precies dezelfde arbo-afspraken dienen te werken als mensen in loondienst.

Wil de echte zzp’er opstaan?

De Arbowet geeft een andere uitleg aan de begrippen ‘zzp’er’, ‘werkgever’ en ‘werknemer’ dan overige wet- en regelgeving waarmee we te maken hebben. In dit artikel hebben we het alleen over de werkgever en de zzp’er. Voor die laatste hanteert de Arbowet deze definitie: 'Een zzp’er is binnen de regelingen van de Arbowet een persoon die geheel zelfstandig werkzaamheden verricht'. De zzp’er heeft een resultaatverplichting, bepaalt zelf de inzet van materieel (gereedschap, (klim)gereedschap en hulpmiddelen) en kiest zijn materiaal ook zelf. Daarnaast bepaalt de zzp’er geheel autonoom zijn manier van werken op basis van een prestatieovereenkomst.

De werkgever-werknemerrelatie

Zodra de opdrachtgever aanwijzingen geeft die de uitvoering van het werk aangaan, is er sprake van een werkgever met een werknemer. De zelfstandige is dan voor de wet een medewerker. In de bouw, maar ook in andere sectoren, bepaalt de opdrachtgever vaak de materiaalkeuze, de keuze voor het gereedschap en de werkwijze. De opdrachtgever geeft deze aanwijzingen, de zzp’er krijgt deze aanwijzingen. Deze zzp’er heeft dan geen resultaatverplichting, maar een inspanningsverplichting. Bovendien krijgt hij per uur uitbetaald. In die gevallen is er voor de Arbowet sprake van een werkgever-werknemerrelatie.

 

bron: FNV ZZP nieuws

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!