Back Back Nieuws

Watersport ziet Friesland als topattractie

21 november 2007
De Friese watersport start een omvangrijke promotiecampagne. Doel is Friesland als topattractie voor de watersport nog beter onder de aandacht te brengen. De meerjarige campagne krijgt de slogan “Hou je van water, dan kom je naar Friesland “. Ruim 125 watersportbedrijven en de provincie Fryslân leggen hiervoor jaarlijks € 500.000,- extra op tafel.

Tijdens een bijeenkomst van watersportbedrijven in Sneek werd het startsein gegeven voor de campagne “Hou je van water, dan kom je naar Friesland”. Voor de campagne zijn Tv-programma’s en radiospots gemaakt. Ook worden er beurzen bezocht, waar brochures en folders worden verspreid. Centraal staat de internetsite BeleefFriesland.nl/water. Deze site wordt vanwege de watersportcampagne geheel vernieuwd.

De campagne is voorbereid door een team van watersportbedrijven van Varen in Friesland, de HISWA, de provincie Fryslân en Fryslân Marketing. De afgelopen zomer hebben zij in Nederland en Duitsland de nieuwe promotieactiviteiten uitgetest. Ook werd afgelopen zomer in Friesland een 8-delige Tv-serie opgenomen. Deze serie “Lekker weg op het water” wordt vanaf 13 januari iedere zondag op SBS6 uitgezonden.


Watersport is de ruggengraat van het toerisme in Friesland. Ruim 26% van de toeristische omzet is direct afkomstig van de watertoeristen. Enkele jaren geleden ging het minder goed in de watersport, reden waarom watersportbedrijven zich verenigden in het Samenwerkingsverband “Varen in Friesland”.

Volgens woordvoerder Kees Alberts van het Samenwerkingsverband is het uniek dat ruim 125 bedrijven geld bij elkaar brengen om de komende jaren samen Friesland in de markt te zetten. Ook de provincie draagt bij in de kosten, ondermeer vanuit het Friese Merenproject. De campagne wordt uitgevoerd door Fryslân Marketing. “We richten ons niet alleen op watersporters in Nederland en Duitsland, maar willen ook andere toeristen verleiden naar het water in Friesland te komen”, aldus directeur Paul van Gessel van Fryslân Marketing.Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!