Wat is de meest passende raambekleding voor jouw vergaderruimte?Wat is de meest passende raambekleding voor jouw vergaderruimte?
Back Back Nieuws

Wat is de meest passende raambekleding voor jouw vergaderruimte?

02 september 2022

Je vergaderruimte is natuurlijk een van de belangrijkste ruimtes in je bedrijfspand. Hier moet er overlegd kunnen worden door medewerkers, gebrainstormd kunnen worden, presentaties gegeven kunnen worden en eventueel ook klanten ontvangen kunnen worden. Een belangrijke factor in het functioneel inrichten van zo’n ruimte, is de keuze voor de juiste raambekleding. Wat is de meest passende raambekleding voor jouw vergaderruimte? We bespreken een aantal mogelijke opties waar je voor zou kunnen kiezen.

Gordijnen

Wil je de ruimte volledig kunnen verduisteren omdat je met een scherm of projecties wilt kunnen werken voor presentaties? Dan zou je kunnen kiezen voor verduisterende stoffen gordijnen. Het nadeel hiervan is dat ze je niet echt in staat stellen om de richting van het licht te beïnvloeden: je hebt ze doorgaans óf open óf helemaal dicht, en in het laatste geval is het dan ook echt donker. Ook als dit voor jou niet wenselijk is, is het het overwegen waard om gordijnen voor de sier op te hangen, omdat de stof geluid absorbeert. Dat verbetert de akoestiek in de ruimte, en dan kan in een ruimte waar veel gepraat wordt prettig zijn. Vloerbedekking kan hier overigens ook een rol in spelen, want ook dat absorbeert geluid.

Rolgordijnen

Wil je meer controle over hoeveel licht er de ruimte binnenkomt? Overweeg dan rolgordijnen. Dit zijn opvouwbare gordijnschermen die zich laten uitklappen tot aan beneden of juist laten opklappen naar boven toe. Zo kun je bepalen welk deel van het raam je wilt bedekken en tot op welke hoogte het licht dus ongehinderd de ruimte binnen valt. De stof die je gekozen hebt bepaalt verder hoeveel licht er door het rolgordijn zelf komt. Je kunt hierbij voor een verduisterende stof gaan, of juist voor een lichtdoorlatende stof die licht gereduceerd en gefilterd binnenlaat. Rolgordijnen bieden dus relatief veel controle en zien er vaak ook nog wel stijlvol uit. Een prima keuze met verschillende mogelijkheden voor het verduisteren van je vergaderruimte dus.

Lamellen en jaloezieën

Lamellen en jaloezieën zie je redelijk vaak terug in kantoorgebouwen. Ze bieden de gebruiker de mogelijkheid om de hoeveelheid en richting van het daglicht dat binnenkomt te regelen. Lamellen zijn verticale latten die ten opzichte van elkaar open of dicht gedraaid kunnen worden, en jaloezieën zijn juist weer horizontale latten die je kunt kantelen en als geheel omhoog kunt trekken en weer laten zakken. Qua functionaliteit zijn lamellen en jaloezieën bijzonder praktisch, maar qua uitstraling zijn ze vaak wat minder aantrekkelijk dan bijvoorbeeld rolgordijnen.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen zijn grote, strak naar beneden vallende banen stof die zowel bovenaan als onderaan verstevigd zijn, wat ervoor zorgt dat de stof zonder plooien hangt. Je kunt de keuze maken om tussen de paneelgordijnen stukken open te laten om daglicht binnen te laten of juist niet. Vaak zijn paneelgordijnen niet van verduisterende, maar juist van een dunne stof gemaakt die licht doorlaat, waardoor ze niet geheel verduisteren. Ze bieden een strakke en moderne uitstraling voor je vergaderruimte.

Benieuwd naar wat precies de mogelijkheden zijn voor raambekleding voor jouw vergaderruimte? Ga dan eens naar de website van de experts in raambekleding van M+N Projecten. Hier kun je uit een breed aanbod van verschillende soorten raambekleding en verschillende soorten textiel kiezen om de beste optie voor jouw vergaderruimte samen te stellen en te laten maken

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!