Ward Pernet van @EeghemCatering #festivakWard Pernet van @EeghemCatering #festivak
Back Back Interview

Ward Pernet van @EeghemCatering #festivak

16 november 2017

Op onze stand ontmoeten we Ward Pernet, Commercieel Manager Van Eeghem Catering.

Vertel eens wat over Van Eeghem Catering?

We zijn een middelgrote cateraar met 25 man, gevestigd in Eindhoven. We bedienen de inflight catering, dus luchtvaart, en party catering en events. We opereren vooral in de directe omgeving van Eindhoven. We hebben sterke banden met het grootzakelijk netwerk, maar ook met particuliere opdrachtgevers. Naast het dagelijks beleveren van de catering voor grote bedrijven, opereren we op vaste locaties zoals het DAF museum, Classic Parc boxtel en doen we maatwerk events.

Hoe is het gesteld met jullie digitale strategie?

We zijn er wel mee bezig, maar tegelijkertijd zijn we er ook redelijk behoudend in. Natuurlijk lopen de social media kanalen, maar daarbuiten draait eigenlijk alles om het persoonlijke contact. Altijd persoonlijk contact voor een aanvraag, face-to-face afspraken
Alleen maar face to face afspraken, altijd persoonlijk contact voor een aanvraag, ook de presentatie van de offerte doen we vaak in persoonlijke vorm. Ik snap dat alles met de tijd meegaat, maar ik geloof dat je je toegevoegde waarde beter over kunt brengen via face to face contact, dan via de digitale weg.

Door wie of wat laat jij je graag inspireren?

Door creatievelingen, out of the box denkers die dingen met elkaar verbinden die je zelf niet zo snel met elkaar zou verbinden. Daardoor ben je zelf geneigd ook sneller verbanden te zien, die in eerste instantie niet logisch lijken, maar wel zijn. Ook laat ik me graag inspireren door mensen die strategisch denken, die niet koste wat kost altijd gaan voor de meest grote uitdagingen.

Hoe pas je dat toe in je eigen bedrijf?

Heel veel dingen zien, contacten leggen, dingen opzoeken en combineren met elkaar en uiteindelijk goed kijken of dat past bij datgene wat je doet. We beginnen dus met het creatieve proces, dan kaderen we het risico af en alles dan juist is, implementeren. Ik ben dus niet avontuurlijk, eerder behouden. Ik wil zeker weten dat iets goed is voordat we het gaan doen.

Wanneer is jouw catering helemaal top?

Per definitie als we in staat worden gesteld maatwerk te leveren en als de verwachtingen overtroffen zijn. Dat laatste is de standaard lat die ik onszelf opleg, hier moeten we aan voldoen.

Kun je daar een voorbeeld van geven?

Voor Philips mochten we een aantal town hall meetings organiseren, voor groepen tot 1500 man. Als middelgrote partycateraar kregen wij de volledige regie voor het volledige evenement, dus AV, logistiek, presentaties, regisseurs, het hele pakket. Een van deze evenementen was in het Klokgebouw. Na afloop werd het verplicht beoordeeld door bezoekers, we overtroffen alle eerder behaalde resultaten met een zeer hoge tevredenheid. Ik vind het echt bijzonder dat dit vertrouwen bij ons neergelegd wordt en we de verwachtingen bezoekers overtroffen. Dit geldt net zo goed voor particuliere opdrachtgevers waarbij we onverwachts de rol van ceremoniemeester krijgen.

Een bijzondere rol, eentje die je niet aan de eerste de beste geeft. Toch?

Ja. Dit sterkt onze motivatie dat we altijd voor persoonlijk contact gaan. Dat is dus meerwaarde.

Fotografie > Sjoerd Fotografie

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!