Waarom investeren in de vitaliteit van je werknemers? 4 redenenWaarom investeren in de vitaliteit van je werknemers? 4 redenen
Back Back Nieuws

Waarom investeren in de vitaliteit van je werknemers? 4 redenen

01 augustus 2023

Het succes van een organisatie wordt bepaald door diverse factoren, zoals de kernwaarden en klanten. Echter zijn werknemers ook een belangrijke bouwsteen van de organisatie - met name de vitale werknemers. Vitale werknemers zijn emotioneel, mentaal en fysiek in staat om hun taken uit te voeren en bij te dragen aan de verwachtingen van klanten, en dus aan het succes van de organisatie. We delen vier redenen waarom vitale medewerkers steeds belangrijker worden. 

1.      Verhoogde concurrentie

In een competitieve werkomgeving is het essentieel om medewerkers te hebben die productief, creatief en innovatief zijn. Vitale medewerkers dragen bij aan de groei van de organisatie en bieden concurrentievoordeel op de markt.

2.      Toename van de vergrijzing

Door de vergrijzing wordt de gemiddelde leeftijd van werknemers in veel organisaties hoger. Vitale werknemers zijn belangrijk om de kennisoverdracht te waarborgen en de continuïteit van de organisatie te waarborgen. Ze kunnen ervoor zorgen dat de ervaring en kennis binnen de organisatie behouden blijft.

3.      Veranderingen in de werkzaamheden

Technologische vooruitgang en automatisering zorgen ervoor dat de aard van werkzaamheden verandert. Vitale medewerkers zijn flexibel en kunnen zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden en nieuwe vaardigheden aanleren. Ze zijn in staat om de veranderingen in de organisatie te omarmen en erop te reageren.

4.      Hogere productiviteit, lager verzuim

Werkgevers beseffen steeds meer dat het belangrijk is om te investeren in het welzijn van hun medewerkers. Vitale medewerkers zijn gezonder, hebben een hogere arbeidsproductiviteit en zijn effectiever. Door te investeren in de gezondheid en het welzijn van de werknemers, kan een organisatie een hogere productiviteit en prestatie verwachten, en een lager verzuim.

Toenemende focus op welzijn

Kortom: vitale medewerkers zijn van onschatbare waarde voor organisaties, want ze dragen bij aan de groei, continuïteit en concurrentievoordeel. Het is daarom belangrijk om te investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers, zodat zij hun taken naar behoren kunnen blijven uitvoeren en bijdragen aan het succes.

 

Bron: Energy Up

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!