VRX1® Racing lanceert nieuwe simulatoren voor evenementenmarktVRX1® Racing lanceert nieuwe simulatoren voor evenementenmarkt
Back Back Nieuws

VRX1® Racing lanceert nieuwe simulatoren voor evenementenmarkt

23 januari 2024

Al meer dan 5 jaar is VRX1® Racing bezig met het (door)ontwikkelen van de beste race simulatoren en nu is het tijd voor de presentatie van hun nieuwste model. De ontwikkelingen in deze markt gaan snel, dus spraken we Mike (eigenaar VRX1® Racing) over hun visie hierop en over de nieuwe race simulatoren.

Mike: ‘Met een simpele playseat kom je tegenwoordig echt niet meer weg. Wij gaan niet voor het spelen van een spelletje maar willen een echte F1 race ervaring bieden. Dit bereik je door de combinatie van alle elementen en het perfectioneren van de kleinste details. Van windsimulatie tot perfecte instellingen op het stuur. Van de echte F1 zithouding tot Virtual Reality. Alles om de bezoeker te laten ervaren hoe het is om echt in een Formule 1 auto te rijden.’

Wat is VRX1® Racing?

De missie van VRX1® Racing is om het onmogelijke mogelijk te maken, ervaren hoe het is om vol gas te racen in een Formule 1-auto. Ze hebben de afgelopen vijf jaar geïnvesteerd in het creëren van de ultieme race-simulatoren, met input van een team van doorgewinterde simracers. Hun focus? Een ervaring bieden die zo dicht mogelijk bij echt racen komt, zonder dat je een getrainde coureur hoeft te zijn.

Wat is er nieuw?

● De beste & nieuwste hardware en software; Ze hebben de beste hardware en software gecombineerd om de ervaring naar een nieuw niveau te tillen. Hun simulatoren bieden de authentieke zithouding van een Formule 1-auto, een Formule 1-stuur met pedalen, windsimulatie en een VR-bril voor een levensechte ervaring.

● Een 2 in 1 ervaring; VRX1® racing begrijpt dat niet iedereen VR wil gebruiken, dus hebben de simulatoren nu de mogelijkheid om in een fractie van een seconde te schakelen tussen spelen op een gewoon scherm en een meeslepende VR-ervaring. Coureurs hebben de vrijheid om zelf te kiezen.

● Personalisatie mogelijkheden; Naast een ongeëvenaarde race-ervaring biedt VRX1® Racing nu ook mogelijkheden voor aangepaste branding en in-game advertising. Meerdere merken kunnen geïntegreerd worden in de virtuele racewereld, met tot wel 5 merknamen die prominent aanwezig zijn in het spel. Daarnaast is het mogelijk de race simulatoren in eigen huisstijl laten stylen.

Dit is VR racen zoals je het nog nooit hebt meegemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!