Vooges aan ’t IJ maakt comeback in AmsterdamVooges aan ’t IJ maakt comeback in Amsterdam
Back Back Nieuws

Vooges aan ’t IJ maakt comeback in Amsterdam

15 juni 2023

Vooges, het restaurant dat bekend staat om zijn ontspannen sfeer, goed eten en personeel dat je aankijkt, maakt een comeback in Amsterdam met de opening van Vooges aan ’t IJ. Het nieuwe restaurant is gevestigd in het voormalige pand van Nieges. Helaas moet de opening enkele maanden worden uitgesteld vanwege een inbraak en brandstichting.

De nieuwe eigenaren, Tim en Daan Vooges samen met hun ouders Mischa en Rolf, namen op 1 mei Meneer Nieges over. Het restaurant met een groot terras aan het IJ, is vooral in de zomer een populaire plek. De oorspronkelijke planning was om eind juni te openen onder de naam Vooges aan 't IJ, maar door de brand verloopt het anders.

Uitgestelde opening

Op camerabeelden is te zien dat er op zaterdagmiddag 13 mei werd ingebroken. De inbreker wist hoe hij het alarm moest uitschakelen en trok ook de camera's en bewegingssensoren van de muur. Later die nacht stichtte hij brand om zijn sporen te wissen. Gelukkig werd de brand op tijd ontdekt en gestopt, maar het restaurant liep aanzienlijke schade op. ‘De muren hadden we geschilderd, de vloeren gelakt en schoongemaakt. We zouden de maandag na de brand eigenlijk alles op zijn plek gaan zetten om open te kunnen, maar dat gaat nu dus niet door,’ vertelt Tim Vooges.

Vooges aan ’t IJ zet alles op alles om zo spoedig mogelijk de deuren te openen en de allereerste gasten te verwelkomen. De exacte openingsdatum zal binnenkort bekendgemaakt worden. Ondanks de tegenslag blijven Tim en Daan vol enthousiasme. Ze hopen een nieuwe hotspot in Amsterdam te creëren, waar gasten kunnen genieten van de zomerse vibes van de stad.

Zakelijke opties

Ook voor zakelijke gasten biedt Vooges aan ’t IJ diverse mogelijkheden. Het restaurant beschikt over een ruime zaal die plaats biedt aan maximaal 60 personen en er is de optie tot een volledige buy-out voor bedrijfsevenementen, vergaderingen en andere zakelijke bijeenkomsten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!