Volta Energy maakt snelle energietransitie mogelijk Volta Energy maakt snelle energietransitie mogelijk
Back Back Nieuws

Volta Energy maakt snelle energietransitie mogelijk

16 november 2022

Deze week gaat de honderdste aggregaat van Volta Energy in productie. Een ontzettende mijlpaal sinds de bouw van de eerste zon-aggregaat in oktober 2019. Inmiddels ligt de productie een stuk hoger, evenals het aantal volt-ampère dat een aggregaat kan leveren. Dankzij de energiecrisis en de hoge dieselprijzen is de vraag naar betaalbare energie groter dan ooit en groeit Volta Energy letterlijk uit haar voegen. De relatief simpele oplossing voor duurzame energiewinning vergt geen onderhoud en de klant wordt volledig ontzorgd. Het zette Volta Energy binnen drie jaar volledig op de kaart. In 2023 verhuist het bedrijf naar een grotere locatie waar meer geproduceerd kan worden. 

‘De energietransitie naar schone energie is belangrijker dan ooit tevoren. De Volta aggregaten zijn betrouwbaar en vergen geen onderhoud, plus de service is top, waardoor het klantenbestand sneller groeit dan er geproduceerd kan worden. Ik ben erg enthousiast over Volta, de positieve impact op het milieu en het bedrijfspotentieel.’ - zegt Shawn Harris, CEO van Orange Wings, investeerder in Volta Energy. 

Verschillende doeleinden waaronder evenementen

Een aantal voorbeelden waarbij de zon-aggregaten worden ingezet en wat ze daarmee van energie kunnen voorzien: 6 kVA – camerabeveiliging, 15 kVA - directieketen (portakabin), zendmasten, 45 kVA - groot elektrisch gereedschap, netovername, 120 kVA - grote evenementen (onlangs nog Mystic Garden, Awakenings, Zwarte Cross). 

Technische evolutie

‘Als ik terugkijk naar de eerste aggregaat en dat nu vergelijk met de 100e, dan is dat een wereld van verschil. De aggregaten van nu zijn technisch beter, we bouwen ze veel sneller, er kunnen meer dan 30% extra zonnepanelen op en is beter recyclebaar. Praktisch ieder onderdeel is verbeterd. Toch zie ik nog steeds veel kansen om de producten te blijven innoveren op technisch en creatief vlak. Onze duurzame generatoren kunnen tot 100% van de CO2 en stikstof besparen met vergelijkbare kosten als die van een conventioneel dieselaggregaat’ - aldus oprichter Luc Bleumer. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!