Back Back Achter de schermen

VIP avond vol verrassingen

14 januari 2009

Een grijze maandagavond in januari. Uit de mist op een saai industrieterrein in Alphen aan de Rijn doemt plotseling een kleurrijk sprookjestafereel op. Het nagelnieuwe Home Center of the Brands, waar Electrolux in een supermoderne omgeving haar brede collectie witgoed aan het publiek gaat tonen, het  oogt op geen enkele manier meer als een 'showroom'. De buitenzijde dan, waar Franse lichtkunstenaars dankzij breedbeeldprojectie een Fata Morgana op het beton en de bakstenen hebben getoverd en het pand een sultanwaardig paleisjasje hebben gegeven. Primeur voor Nederland, alleen eerder vertoond bij Disney in Parijs. 

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

(foto's Paul Ridderhof)

Arabische achtergrondmuziek en flikkerende olielampjes geven bij aankomst al direct een hartverwarmend welkomsgevoel op deze steenkoude avond. Wat wacht de honderden bezoekers van deze VIP openingsavond (relaties, BN-ers, showbizz figuren, collega's uit de branche en pers) wel niet binnen?

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Nog zo'n imposant Oosters decorum. Een grote ruimte is intiem omgetoverd tot een soort Marokkaanse riad, met zilverkleurige enorme hanglampen en zelfs een vijver ontbreekt niet! Overal prettige zitjes maar ook intieme nissen zijn gebouwd waar lage loungebanken verleiden tot in gebruiknemen tot ultieme hangplek. Maar dat is zonde van de tijd! Er is meer te zien, in de showroom bijvoorbeeld, waar live kookdemonstraties gegeven worden op de AEG en Zanussi apparatuur. Alles is ook te volgen in de grote zaal dankzij de projectie op het podium. Maar de grote ruimte is deze avond duidelijk het geanimeerde episch centrum.

Verwende smaakpappillen

Presentator van deze avond Jacques d'Ancona kondigt de officiele opening aan waarvoor de Zweedse ambassadeur de heer Magnusson gestrikt. Hij laat, geheel in stijl een geprojecteerde Alladin's lamp tot leven komen, er volgt een razendsnelle lasershow en vervolgens nodigt de gastheer alle aanwezigen uit toch vooral te genieten van ale het moois en lekkers dat deze avond voorbij komt. En lekkers komt er voorbij! Een niet aflatende hoeveelheid champagne, bladen vol. De oesterking en queens blijken een schot in de roos en de aangerijkte amuses, zalm! tonijn! beloven ook veel goeds voor wat nog komen gaat. Maar als dan vervolgens de buffetten in bedrijf zijn, verzorgd door De Beukenhorst, snap ik niets van de culinaire opbouw. Want wat is daar af te halen? Hutspot! Hamburgers! Mijn smaakpappillen stonden reeds op standje "Luxe en Lekker".

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Typisch zo'n avondje zien en gezien worden, en gefilmd, want Willibrord Frequin is met een team ook present. Wat een bekende gezichten: André van Duin, Tonny Eyk, Connie Vink. En bekenden uit de evenementenbranche: Gert-Jan van der Loo bijvoorbeeld maar ook Frank Wentink.

Natuurlijk ga ik hem even de hand schudden, beste wensen wensen en hem vragen naar zijn plannen after, after his last dinnershow. Wentink blijft een entertainment-adept: heeft hij een droom, lokt soms het schrijven van een musical?  Het entertainment is deze avond geheel tot genoegen: zwierige buikdans van de Oriental Rivas, Palazzo-act, de meiden van de Exclusive Strings en topper Jeroen van de Boom als afsluiter. Maar Wentink heeft wel gelijk met zijn opmerking dat het podium te laag is, al dat fraais is niet voor iedereen zichtbaar, gelukkig bieden de videobeelden uitkomst.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Het gehele VIP evenement, inclusief de lichtprojectieshow buiten maar uitgezonderd catering, is verzorgd door Constant in Beweging, het vergde een opbouw van 7 dagen, waarin 5000 vierkante meter gedecoreerd moest worden, partner hierin was Fraai Projecten. Naast de vele oh's en ah's van het publiek voor zoveel pracht en praal werd nog een klein detail gewaardeert, omdat er écht aandacht aan was besteed. Heel attent: een verwarmde tent pal voor de deur voor De Rokers.

Klik hier voor alle foto's op Flickr

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!