Vilnius nodigt fijnproevers uit voor Pink Soup Fest Vilnius nodigt fijnproevers uit voor Pink Soup Fest
Back Back Nieuws

Vilnius nodigt fijnproevers uit voor Pink Soup Fest

26 mei 2023

Vilnius viert gastronomie, met evenementen zoals Pink Soup Fest, en heeft een plek bemachtigd in de prestigieuze La Liste-gids. Twee van hun gastronomische restaurants behoren tot 's werelds beste voor 2023. Nineteen18 en Džiaugsmas vertegenwoordigen de seizoensgebonden keuken met respect voor het boerenland en het gastronomische erfgoed van Lithouwen. De geselecteerde restaurants zijn de eerste in Litouwen en twee van de vijf restaurants in de Baltische landen die op de lijst staan.

La Liste geeft een overzicht van 's werelds beste restaurants op basis van beoordelingen in lokale gidsen, publicaties en klantbeoordelingen. De twee gekozen restaurants weerspiegelen de passie die  Litouwse chef-koks hebben voor seizoensgebonden ingrediënten en het heruitvinden van oude recepten, door te verrassen met moderne smaken. Džiaugsmas  ligt in het hart van de stad en biedt smaakvolle lekkernijen van verse, biologische en lokaal geteelde producten. Martynas Praškevičius, een van de beste chef-koks van het land, past het menu dusdanig aan dat seizoensgebonden Litouwse delicatessen het beste tot hun recht komen.


Nineteen18, een intiem restaurant in de historische food court Senators 'Passage, viert het lokale gastro-erfgoed met een innovatief proeverijmenu. De ingrediënten zijn afkomstig van lokale boerderijen en chef-kok Andrius Kubilius past conserveringstechnieken zoals fermentatie en beitsen toe om bijzondere smaken naar boven te halen. De toegepaste technieken zijn dit jaar een van de grootste voedseltrends.

Nationale gastrotrots vieren

Het bloeiende gastronomische klimaat van Vilnius, dat multiculturele smaken combineert met geliefde Litouwse smaken, kreeg een eregeschenk voor zijn prestaties: drie echte sterren in het sterrenbeeld Fornax. Ook geeft Vilnius inwoners en bezoekers de kans om de historische keuken te verkennen. Ter gelegenheid van het 700-jarig jubileumjaar bereiden verschillende restaurants in de hoofdstad oude gerechten - zoals zoals broodsoep of Jeruzalem kugel - en nodigen fijnproevers, met eten en verhalen, uit op een reis naar het verleden.

Bietensoep

Pink Soup Fest zal festivalgangers prikkelen met verschillende varianten van de felgekleurde bietensoep en iedereen aansporen om deel te nemen aan een wilde activiteit: verkleed als ingrediënten van de soep van de Bastion-heuvel afglijden, rechtstreeks in een levensgrote kom.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!