
La Liste geeft een overzicht van 's werelds beste restaurants op basis van beoordelingen in lokale gidsen, publicaties en klantbeoordelingen. De twee gekozen restaurants weerspiegelen de passie die Litouwse chef-koks hebben voor seizoensgebonden ingrediënten en het heruitvinden van oude recepten, door te verrassen met moderne smaken. Džiaugsmas ligt in het hart van de stad en biedt smaakvolle lekkernijen van verse, biologische en lokaal geteelde producten. Martynas Praškevičius, een van de beste chef-koks van het land, past het menu dusdanig aan dat seizoensgebonden Litouwse delicatessen het beste tot hun recht komen.
Nineteen18, een intiem restaurant in de historische food court Senators 'Passage, viert het lokale gastro-erfgoed met een innovatief proeverijmenu. De ingrediënten zijn afkomstig van lokale boerderijen en chef-kok Andrius Kubilius past conserveringstechnieken zoals fermentatie en beitsen toe om bijzondere smaken naar boven te halen. De toegepaste technieken zijn dit jaar een van de grootste voedseltrends.
Nationale gastrotrots vieren
Het bloeiende gastronomische klimaat van Vilnius, dat multiculturele smaken combineert met geliefde Litouwse smaken, kreeg een eregeschenk voor zijn prestaties: drie echte sterren in het sterrenbeeld Fornax. Ook geeft Vilnius inwoners en bezoekers de kans om de historische keuken te verkennen. Ter gelegenheid van het 700-jarig jubileumjaar bereiden verschillende restaurants in de hoofdstad oude gerechten - zoals zoals broodsoep of Jeruzalem kugel - en nodigen fijnproevers, met eten en verhalen, uit op een reis naar het verleden.
Bietensoep
Pink Soup Fest zal festivalgangers prikkelen met verschillende varianten van de felgekleurde bietensoep en iedereen aansporen om deel te nemen aan een wilde activiteit: verkleed als ingrediënten van de soep van de Bastion-heuvel afglijden, rechtstreeks in een levensgrote kom.