Vestingstad Woudrichem schermt met kunst - kunstwerk Esther SluisVestingstad Woudrichem schermt met kunst - kunstwerk Esther Sluis
Back Back Nieuws

Vestingstad Woudrichem schermt met kunst

22 augustus 2017

Binnenkort vindt in de vesting van Woudrichem de zestiende editie van Kunstroute Woudrichem plaats. Jong en oud kunnen zich in het weekend van 9 en 10 september onderdompelen in lokale, regionale en landelijke kunst.

Van alle markten thuis

Dankzij een samenwerking met o.a.Stichting Poëzie Land van Altena, Stichting Muziekpodium Woudrichem, Theatergezelschap YrroS! en harmonieorkest van Kunst Na Strijd, toont de kunst zich in vele gedaanten. De combinatie met de Open Monumentendagen en het culinaire evenement Pruuve Maor maken dat kunst- en cultuurliefhebbers dit tweede weekend van september in Woudrichem niet mogen missen.

Dit jaar heeft de Kunstroute een bijzondere samenwerking met het Visserijmuseum. Drie kunstenaars steken oude ambachten in een nieuw jasje. Anke van den Borne, Willemijn de Greef en Marinke van Zandwijk krijgen materiaal van het Visserijmuseum om hier nieuw werk mee te vervaardigen.

Ook voor kinderen

Kunstroute Woudrichem heeft in het programma beeldende kunst aangekleed met poëzie en muziek. Ruim twintig woningen, werkruimtes en horecagelegenheden vormen samen het unieke decor voor de bezoekers. Stadsplein Nieuwstad is omgedoopt tot Dichtersplein. Maar bezoekers wordenook verrast met spontane theatervoorstellingen. En als dat niet leuk genoeg is, kunnen de kinderen zelf kunst maken op muziek. Een volledig overzicht van alle activiteiten treft u op de website van Kunstroute Woudrichem.

Aandacht voor kunstenaars van de toekomst

In samenwerking met de gemeente en beeldend kunstenaar Piet Versteeg, werd een wedstrijd uitgeschreven voor alle Woudrichemse basisscholen. Van de vier deelnemers aan het scholenproject werd CBS De Zaaier uit Andel de winnaar: leerlingen maakten na een vijftal workshops met Versteeg beelden voor de expositie van de Kunstroute. Op zaterdag laten leerlingen van basisscholen De Halm en De Zaaier in een live atelier zien hoe dit werkt. Op zondag gaan leerlingen van basisscholen 't Ravelijn en De Almgaard aan de slag.

Nieuw: de wildcards

Tijdens de zestiende editie van Kunstroute Woudrichem mag het publiek beslissen. Drie kunstenaars presenteren zich met een werk tijdens de Kunstroute. Het publiek mag hun stem laten horen en kiezen wie zij het liefst terug zien tijdens Kunstroute Woudrichem 2018. De winnaar zal tijdens de volgende editie een hele expositie in mogen richten.

Helpende handen

De organisatie van Kunstroute Woudrichem is in vrijwillige handen. De zestiende editie van Kunstroute Woudrichem vindt 9 en 10 september 2017 plaats. Beide dagen is het festival van 12 tot 17 uur geopend en is kosteloos te bezoeken. Tijdens de Kunstroute is een programmaboekje met plattegrond af te halen in de Martinustoren en te downloaden via de website van de Kunstroute.

Beeld: Esther Versluis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!