Verwachting: aantal hotelovernachtingen in 2022 hersteld van coronaVerwachting: aantal hotelovernachtingen in 2022 hersteld van corona
Back Back Nieuws

Verwachting: aantal hotelovernachtingen in 2022 hersteld van corona

18 januari 2021

Vastgoedadviseur Colliers International voorspelt dat het aantal hotelovernachtingen in Nederland in 2022 weer op hetzelfde niveau is als in 2019. Voor Amsterdam geldt iets anders: zij moeten waarschijnlijk nog een jaar langer wachten om weer terug te zijn op dat niveau.

In het ergste geval

Vastgoedadviseur Colliers denkt ook na over een minder voorspoedige situatie als het reisgedrag van mensen door de coronapandemie geheel is veranderd. In deze situatie zou de hotelbranche pas in 2024 een herstel te zien krijgen. Dit zou komen doordat er in dat geval een kwart minder zakelijke reizigers zijn en 5 procent minder buitenlandse reizigers.

Minder zakelijke reizigers

Doordat de hele zakelijke branche veranderd is door corona, zal volgens Colliers-hotelexpert Joost Mees ook het aantal zakelijke reizigers afnemen de komende jaren. Toeristen uit andere continenten zullen volgens Mees langer op zich laten wachten om Nederland te bezoeken. Deze afname aan hotelbezoekers wordt gecompenseerd door Europese reizigers en door Nederlanders die vakantie vieren in eigen land.

Mees verwacht dat zakelijke reizen er in de toekomst anders uit zullen zien. Door de vele online vergaderopties, zullen meer mensen vanuit huis werken. Daarnaast zullen deze mensen langer nadenken over een zakelijke reis, denkt Mees.

Bron > NOS.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!