Verbouwing Café Foyé afgerondVerbouwing Café Foyé afgerond
Back Back Nieuws

Verbouwing Café Foyé afgerond

19 september 2023

Na een grondige verbouwing achter de schermen, waarbij de keuken geheel is gerenoveerd, biedt Café Foyé haar gasten voor de schermen nu ook meer ruimte en comfort. Zo lopen bezoekers van film- en theatervoorstellingen niet meer tussen de dinerende gasten door. En naast een nieuwe keuken heeft Café Foyé ook een nieuwe menukaart gekregen. Chef-kok Remco Poppe, die al verantwoordelijk was voor Restaurant KEES in Theater de Spiegel, stuurt vanaf nu ook de keuken van Café Foyé aan.

Uit jasje gegroeid

De verbouwing van de keuken was een lang gekoesterde wens van Remco Poppe en zijn team. ‘We zijn daar in de loop der jaren uit ons jasje gegroeid. De keuken was onpraktisch geworden, op drukke momenten liepen we elkaar in de weg.’ Na de renovatie is dat niet meer het geval. Er is meer werkruimte, zodat er ook bij evenementen voldoende plaats is om voorbereidingen te treffen. ‘En we werken nu vanuit een open keuken, zodat we meer verbinding hebben met het restaurant. De gasten zien hoe hun gerechten gemaakt worden en hebben zo ook contact met de keuken,’ aldus een trotse Poppe.

Meer ruimte voor gasten

De veranderingen in Café Foyé gaan verder dan alleen de keuken. In de toekomst zal de indeling van het restaurant nog veranderd worden, komt er nieuw meubilair en zal de routing worden aangepast. Zo is er meer ruimte en rust voor restaurantgasten. Zo zullen theater- en filmbezoekers gebruik gaan maken van de bar in de centrale foyer en niet meer van de bar in het restaurant. Ook de menukaart verandert en kenmerkt zich door herkenbare gerechten met seizoensgebonden ingrediënten. Bij voorkeur geleverd door lokale leveranciers, zoals Bakkerij de Verwennerij en Harry de Smaakspecialist.

Dagelijks geopend

Café Foyé is gevestigd in Schouwburg Odeon en is dagelijks geopend voor koffie, gebak en een drankje. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn gasten ook welkom voor lunch en diner. Op zondag is Café Foyé open voor lunch en drankjes. Schouwburg Odeon is het culturele hart van de stad. Gasten zijn hier de hele dag welkom voor informatie over het culturele aanbod, concerten in de foyer of om te werken. 's Avonds staat inspiratie en vernieuwing centraal staan tijdens één van de vele programma’s. Samen met Theater de Spiegel vormt Schouwburg Odeon de Zwolse theaters.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!