Veldeman Group verwelkomt Maessen Tentsupply Veldeman Group verwelkomt Maessen Tentsupply
Back Back Nieuws

Veldeman Group verwelkomt Maessen Tentsupply

15 mei 2024

De Breese specialist in tentstructuren en modulaire infrastructuur Veldeman Group integreert Maessen Tentsupply in de groep. Hiermee zorgt Veldeman Group voor een verdere geografische versterking, terwijl tentenleverancier Maessen Tentsupply zijn toekomstige groei waarborgt.

Tweede acquisitie in één jaar tijd voor Veldeman Group

Veldeman Group, dat oplossingen op maat biedt in verhuur en verkoop, heeft met meer dan 50 jaar ervaring een sterke internationale reputatie opgebouwd. Van de grootste demontabele festivaltent in Europa tot de grootste semi-permanente opslagloods in Zuid-Amerika, de activiteiten van de groep kennen werkelijk geen grenzen. Toch concentreren zich de verhuuractiviteiten voor een groot deel op de West-Europese markt.

In 2023 investeerde IK Partners, een toonaangevende Europese private-equity firma, in Veldeman Group. Eén van de doelstellingen van deze partnership was om via een gerichte M&A strategie de groei in de verhuur te versnellen en verder te internationaliseren. Al snel volgde een eerste overname, namelijk van het Oost-Vlaamse tentverhuurbedrijf Tentmoment, waarmee Veldeman haar positie op de Oost- en West-Vlaamse markt verstevigde. Nog geen jaar later volgt nu met Maessen Tentsupply de tweede acquisitie en wil Veldeman Group ook haar positie in Nederland versterken.

Gevestigde waarde op de Nederlandse markt

‘Maessen Tentsupply is als tentenleverancier een gevestigde waarde op de Nederlandse markt. Het bedrijf staat, net als Veldeman, voor kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid. Het leveren van maatwerk zit bij onze beide bedrijven in het DNA. Ook de markten en doelgroepen waarop ze zich richten stemmen overeen met die van Veldeman. We kijken ernaar uit om samen, binnen de Veldeman Group, onze positie op de Nederlandse markt verder te versterken en uitdagende projecten te realiseren’, vertelt Andy Moors, CEO van Veldeman Group.

Ambitieuze groei

Maessen Tentsupply is sinds 1998 actief in de verhuur en verkoop van tentstructuren voor publieksevenementen, festivals, privéfeesten en industrie. Met een jong en enthousiast team van 30 medewerkers ontbreekt het het bedrijf allerminst aan ambitie. Zo wil Maessen Tentsupply uitgroeien tot de meest solide en sympathieke tentenleverancier van Nederland. Als onderdeel van Veldeman Group zal het bedrijf zijn professionele slagkracht vergroten en zijn ambitieuze groei versnellen. Het huidige management van Maessen Tentsupply blijft aan boord en herinvesteert in de Veldeman Group.

Roel Nelis van Maessen Tentsupply: ‘In de afgelopen jaren hebben we een mooie groei gerealiseerd en de processen binnen ons bedrijf verder geprofessionaliseerd. We geloven dat we binnen de Veldeman Group de synergie en groei in de komende jaren kunnen voortzetten.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!