Veilig naar het theater bij OrpheusVeilig naar het theater bij Orpheus
Back Back Nieuws

Veilig naar het theater bij Orpheus

05 oktober 2020

Het waren twee spannende dagen, maar afgelopen week kwam ook bij het Apeldoornse theater Orpheus het verlossende woord: veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland geeft het theater een ontheffing. Daarmee mag Orpheus, uiteraard met strikte inachtneming van alle geldende maatregelen, meer dan 30 bezoekers per ruimte ontvangen.

Zucht van verlichting

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus: Niet alleen bij Orpheus slaakten we een zucht van verlichting, ook artiesten zijn opgelucht dat hun optreden in Apeldoorn door kan gaan. Iedereen kan niet wachten om weer het podium op te gaan en voor een ‘volle’ zaal testaan.’ Dankzij de ruime opzet van het pand is de anderhalvemeter bij Orpheus zowel in de zalen als in de foyers goed te bewaren. Rode lopers geven de looproutes aan en gasten vinden op meerdere plekken desinfectiepunten. In de zaal wijzen medewerkers van Orpheus iedereen persoonlijk een mooie plek, zodat ook hier veilige afstand wordt gehouden.

Mondkapjes

Vanaf vanavond dragen medewerkers van het theater een mondkapje. Voor gasten geldt het dringende advies om, net als in andere publieke binnenruimtes, niet-medische mondkapjes te dragen tijdens het verplaatsen binnen het pand. Eenmaal zittend in de zaal mag het mondkapje af. Hiermee neemt het theater het dringende advies van de overheid over.

Publiek voelt zich veilig bij Orpheus

Orpheus heeft de afgelopen maanden bewezen dat het theater een veilige plek is. Sinds 4 juni kon publiek immers alweer naar voorstellingen, concerten en theaterdiners. Gasten zijn dan ook enthousiast en laten dat regelmatig aan het theater weten! Komende weken zet Orpheus deze positieve theaterbeleving graag voort bij voorstellingen van onder andere Ellen ten Damme, Spinvis, pianiste Iris Hond, Pieter Derks en de concerten van Phion, orkest van Gelderland en Overijssel

Dineren in Restaurant O55

Ook de komende weken blijft het mogelijk voorafgaand aan een voorstelling of concert in Orpheus te dineren. Reserveren is verplicht en kan via de website van Orpheus. Vanzelfsprekend is hierbij ook de maximaal toegestane capaciteit alsmede de anderhalvemeter afstand gegarandeerd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!