VARA Leids Cabaret Festival start jubileum in PieterskerkVARA Leids Cabaret Festival start jubileum in Pieterskerk
Back Back Nieuws

VARA Leids Cabaret Festival start jubileum in Pieterskerk

19 januari 2018

Het BNNVARA Leids Cabaret Festival vindt dit jaar voor de 40e keer plaats. In veertig jaar tijd heeft het festival veel bijzondere cabaretiers en theatermakers voortgebracht die met hun verhalen, visies en humoristische kijk op de wereld anderen weten te inspireren. Het Leids Cabaret Festival opent het 40-jarig jubileum door zondag 11 februari drie bevlogen cabaretiers een pracht kansel tot hun beschikking te geven in de Pieterskerk Leiden. Het festival vindt plaats van 12 t/m 17 februari 2018.

'Voorgangers' Sanne Wallis de Vries (winnaar 1996), Lebbis (winnaar 1989 met Lebbis & Jansen) en Merijn Scholten (winnaar 2013 met De Partizanen) zijn bevlogen denkers. En optimisten. Make the world a better place. Op 11 februari zeggen zij wat hen van de lever moet. In een andere context, maar met dezelfde bedoeling.

Galmend, ritmisch en puur

Als er iemand is die thuishoort in een kerk dan is het de Amerikaanse gospelzangeres Michelle David. Galmend, ritmisch, puur en zonder toeters en bellen bestuurt zij het schip van de kerk. Samen met gitaristen en soulbroeders Paul Willemsen en Onno Smit (Lefties Soul Connection, Beans & Fatback) schreef zij 'The Gospel Sessions Volume 2'. Michelle David & The Gospel Sessions houden de vaart erin!

Na afloop van de viering delen we het brood en drinken we rode wijn. Op nog veel meer mooie verhalen, gesprekken, verbindingen. Op (de zin van) het leven en op een heel mooi Leids Cabaret Festival en de volgende veertig jaar.

Over VARA Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Zij stimuleert jong cabaret- en theatertalent door de deelnemers zowel voor,- tijdens,- als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia.

Eerdere edities brachten bekende cabaretiers voort, zoals Erik van Muiswinkel, Javier Guzman, Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Micha Wertheim, Wim Helsen, Alex Agnew, de Partizanen, Tim Fransen en vele anderen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!