Van Ham Tenten en Podia aangesloten bij Betaalme.nuVan Ham Tenten en Podia aangesloten bij Betaalme.nu
Back Back Nieuws

Van Ham Tenten en Podia aangesloten bij Betaalme.nu

03 augustus 2018

Leaseplan Nederland, Credion Associatie, Arvato Financial Solutions, de Vereniging voor Credit Management (VVCM), het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) en Van Ham Tenten en Podia hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu. Dat brengt het aantal organisaties dat meedoet aan het initiatief om leveranciers uit het mkb sneller te betalen op 56. De deelnemers betalen hun kleinere leveranciers uit het mkb gemiddeld binnen 30 dagen, zo blijkt uit rapportages over 2017.

Om te laten zien dat ze doen wat ze beloven, rapporteren de deelnemende bedrijven regelmatig aan Betaalme.nu over hun betalingsgedrag. Uit die rapportages blijkt dat voor zo’n 200.000 kleine leveranciers (die elk jaarlijks tot € 50.000 factureren) van deelnemers aan Betaalme.nu in 2017 een betalingstermijn van maximaal 30 dagen werd gehanteerd. In 2016 waren dat er 131.000. Het bedrag aan facturen van kleine leveranciers dat hiermee is gemoeid is gestegen van €1,3 miljard in 2016 tot € 2,2 miljard afgelopen jaar.

Mkb’ers zijn geen banken
Hoe langer grote bedrijven wachten met betalen van hun leveranciers, hoe meer risico’s ze afwentelen op het mkb. ‘Wij vinden dat alle bedrijven hun facturen op tijd moeten betalen; mkb’ers zijn geen banken. Heeft een bedrijf extra liquiditeit nodig, dan moet het naar een bank of andere kredietverstrekker gaan’, zegt Martijn van den Broek, directeur van Van Ham Tenten & Podia. ‘Ons uitgangspunt is om binnen acht werkdagen te betalen en indien mogelijk nog sneller – maar nooit later dan dertig dagen. Als iedereen dit gaat doen, zal het onze economie ontzettend versterken.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!