Van brainstormen tot barbecueën bij vakantiewoning Twinstone Lodge Van brainstormen tot barbecueën bij vakantiewoning Twinstone Lodge
Back Back Locaties

Van brainstormen tot barbecueën bij vakantiewoning Twinstone Lodge

21 juni 2018

Je hoeft niet ver te zoeken naar de ideale locatie om met een groep mensen er tussenuit te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze Belgische buren. Bij één van de prachtige toegangspoorten van Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg ligt de vakantiewoning 'Twinstone Lodge'. Kom met medewerkers, collega’s, vrienden of familie tot rust in deze oase middenin de natuur, op maar vijf minuten rijafstand van de gezellige stad Genk.

'Zelfs mensen uit de buurt maken gebruik van het huis en hebben dan het gevoel dat ze een paar dagen in een compleet andere wereld zijn geweest.'  - Klaartje Briers, uitbater Twinstone Lodge

Twee stenen

In 2013 ontstaat het idee. Ben Gielen en Klaartje Briers willen graag samen een vakantiewoning uitbaten omdat ze zelf zo genieten als ze met vrienden in de Belgische Ardennen verblijven. Ze wonen zo’n tien minuten van het Nationaal Park Hoge Kempen vandaan en wandelen graag door de omgeving. Als het in de Ardennen kan, dan kan het hier ook! Samen met architect Peter Cornoedus gaan ze aan de slag. Het eerste concept bestaat uit de vorm van twee stenen die opgaan in de omgeving, vandaar de naam 'Twinstone’. Uiteindelijk is dat idee uitgebouwd tot de huidige modulaire opbouw van de woning.

De Twinstone Lodge en alle faciliteiten

De Twinstone Lodge bestaat uit twee delen die apart of als één geheel gehuurd kunnen worden. Het linkergedeelte is geschikt voor 12 personen, het rechter voor 16. Alles is volledig nieuw, strak en modern ingericht. De goed afgewogen houten wandbekleding op enkele plaatsen en de decoratie geven een warm accent aan het interieur.

Het linkergedeelte bestaat uit vier slaapkamers. Eén slaapkamer heeft een en suite badkamer, voor de rest zijn er gedeelde badkamers op de gang. De leefruimte en keuken vormen een geheel met een prachtig kookeiland in het midden van de ruimte.

Het rechtergedeelte bestaat uit zes slaapkamers, waarvan twee met en suite badkamers. In de leefruimte is een beamer met scherm en er staan voldoende tafels en stoelen voor presentaties en trainingsprogramma’s. Het voornaamste verschil met de linkermodule is de aparte semiprofessionele keuken, waarin met gemak gekookt kan worden voor grote groepen.

De locatie is een bron van inspiratie.

 

Je kunt ook het geheel huren voor 28 personen. De twee 'stenen' zijn verbonden door een gemeenschappelijke hal met relaxruimte. In die relaxruimte, die toegankelijk is voor beide modules, kun je genieten van een sauna en een stoombad. Als je maar één deel huurt, hoef je buiten deze hal en relaxruimte niets te delen met de groep in de andere ‘steen’. Beide modules zijn van alle gemakken voorzien.

Bestaat je gezelschap uit meer dan 28 personen, die niet allemaal blijven overnachten? Geen probleem. Er kunnen ook groepen terecht die ‘maar’ met 28 man blijven slapen, terwijl er overdag bijvoorbeeld een training of groepsactiviteit is voor meerdere personen.

Van familieweekenden tot zakelijke bijeenkomsten

In de weekenden vind je bij de Twinstone Lodge voornamelijk families, vriendengroepen en sportclubs. De vakantiewoning is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelaars of liefhebbers van het fiets- en het paardenroutenetwerk. Al deze paden liggen op loopafstand.

Doordeweeks zijn het vooral bedrijven die komen vergaderen of teambuildingsdagen organiseren. De locatie is een bron van inspiratie: je zit hier echt afgesloten van de buitenwereld, kunt met elkaar brainstormen zonder dat iemand je stoort. Of je nu binnen aan de vergadertafel zit met een flipchart erbij of buiten aan de picknicktafel terwijl je geniet van de natuur om je heen.

Activiteiten in de omgeving

Hoge Kempen Nationaal park is een mooi uitgestrekt natuurpark in het Oosten van Belgisch Limburg. Er zijn vijf toegangspoorten waarvan Kattevennen er één is.

Er is bij deze toegangspoort enorm veel te doen. Op loopafstand ligt de Cosmodrome (de sterrenwacht) en een minigolfbaan, een brasserie, een speeltuin, een blotevoetenpad, een manege en ga zo maar door. Bekijk alle mogelijkheden op kattevennen.be.

Klaartje en Ben werken ook samen met Toerisme Limburg, Toerisme Vlaanderen en evenementenbureaus in de omgeving dus ze kunnen altijd tips geven over leuke activiteiten in de buurt. Fietsen huren bij Kattevennen of Vespa’s huren in Genk, om maar een voorbeeld te noemen.

Een aantal praktische zaken

  • Beide modules beschikken afzonderlijk over een TV, oven, koelkast en diepvries, magnetron, afwasmachine, wasmachine en droger;
  • Schoonmaak is inbegrepen;
  • Het huren van bedlinnen en badlinnen wordt aangeboden;
  • Er kan zowel zelfstandig gekookt worden als volledige catering laten verzorgen;
  • Laden en lossen kan bij de Twinstone Lodge;
  • Parkeren kan op twee minuten loopafstand bij de algemene parking;
  • De Twinstone Lodge is volledig gelijkvloers en rolstoeltoegankelijk, dus ook prima geschikt voor mindervaliden. Er zijn een mindervalidentoilet en -douche aanwezig.

Boekingen bij Twinstone Lodge gaan hard. Vooral de feestdagen en de weekenden raken snel vol. Interesse in een verblijf bij deze oase van rust in de Belgische natuur? Kijk dan op twinstone.be voor de actuele beschikbaarheid. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!