Valt er nog wat te beleven in Stein?Valt er nog wat te beleven in Stein?
Back Back Nieuws

Valt er nog wat te beleven in Stein?

30 maart 2017

Stein is voor velen nog een onontdekt geheim. Een geheim dat ze vanaf nu graag met iedereen delen. De gemeente Stein startte daarom op 28 maart, in samenwerking met de toeristische werkgroep Maaskentj en VVV Zuid-Limburg, de promotie campagne ‘Stein. Stil genieten.’ De campagne bestaat onder andere uit een nieuwe toeristische website en een humoristische videofilm die uitgaat van typisch Steinse karakteristieken.

Tijdig inspelen op kansen

De campagne ‘Stein. Stil genieten.’ is een onderdeel van een pakket aan activiteiten die de gemeente Stein onderneemt om het toeristisch potentieel van hun gemeente optimaal te benutten. De ontwikkelingen rondom RivierPark Maasvallei zorgen er namelijk voor dat steeds meer mensen Maasdorpen gaan ontdekken. Bij de buren in Maasmechelen, waar de natuur van het RivierPark al tot ontwikkeling is gekomen, zag men een verdrievoudiging van het aantal bezoeker. Met de (inmiddels breed gedeelde) ambitie voor het maken van een fietsbrug tussen Stein en Maasmechelen willen de gemeenten het fiets- en wandelnetwerk van beide Limburgen met elkaar verbinden. Maar ook bijvoorbeeld het allereerste grensoverschrijdende wandelevenement ‘de Maastrek’ dat in Stein startte en maar liefst 2500 bezoekers trok, behoort tot dit pakket aan activiteiten.

Stein online

De nieuwe website www.steinstilgenieten.nl toont de bezoeker alles wat men in Stein kan doen en beleven. Zo kan men wandel- en fietsroutes gratis downloaden, overzichten bekijken van attracties, restaurants, accommodaties en bezienswaardigheden. Ook de hotspots van Stein staan beschreven, oftewel de punten die je als bezoeker zeker niet mag missen.

Stein heeft met zijn kernen een heel divers aanbod voor bezoekers en ligt daarnaast op een uitstekende locatie met uitvalswegen naar toeristische trekkers als Maastricht, Sittard, Aachen, Hasselt en Luik. Zo kun je stil genieten en onthaasten in Stein in combinatie met dagtrips naar deze steden. Op de website staat ook een videofilm die op een humoristische en ‘Steinse’ wijze laat zien, dat er in Stein van alles te beleven is.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!