Back Back Nieuws

Vakantie onderzoek: Nederlanders en Duitsers werken minst op vakantie

19 juli 2013
Een minderheid van de Nederlanders (18%) zit zo vast in zijn of haar baan dat ze hun werk zelfs meenemen op vakantie. Uit recent onderzoek van Regus, aanbieder van flexibele werkplekoplossingen, is gebleken dat 82% van de Nederlandse medewerkers geen moeite heeft hun smartphone of laptop aan de kant te leggen tijdens de zomervakantie. Regus vroeg maar liefst 26.000 professionals uit meer dan 95 landen om aan te geven hoeveel tijd zij van plan zijn te werken vanaf hun vakantieadres.

Business as usual
Uit het onderzoek blijkt dat 20% van de mannelijke professionals in Nederland gedurende de vakantie in principe net zo veel uren maakt als normaal, tegenover 16% van hun vrouwelijke collega’s. In plaats van uit te rusten, te ontspannen en leuke dingen te doen met het gezin, familie of vrienden, nemen ze tijdens hun vakantie de telefoon aan, beantwoorden ze e-mails en lezen ze belangrijke stukken door.

Tom Tempelman, algemeen directeur bij Regus Nederland: ‘Uiteraard zou het niet nodig moeten zijn om tijdens vrije dagen, laat staan tijdens de zomervakantie, door te werken. Professionals die echt bereikbaar willen of moeten zijn, adviseren wij om een vast contact- en werkmoment per dag in te plannen. Zo blijven professionals toch in contact met het werk en daarmee blijven ze in controle. Daarbij laten ze zien flexibel te zijn en kunnen zij efficiënt en productief (door)werken tijdens de vakantie, zonder dat reisgenoten zich er aan hoeven te storen.’

Vrouwen (bijna) net zo erg
Hardwerkende Nederlandse mannen en vrouwen besteden ongeveer evenveel vakantietijd aan hun werk, waarbij 36% van de vrouwen en 35% van de mannen aangeven van plan te zijn één tot drie uur per dag te zullen werken. Meer mannen (10%) dan vrouwen (4%) geven aan meer dan drie uur per dag te zullen werken.

Tom Tempelman van Regus: 'Het is interessant om te zien dat, anders dan vaak gedacht, Nederlandse vrouwen niet ver achterlopen op hun mannelijke collega’s als het gaat om doorwerken. Vrouwen weten werk en privé echter wel beter te scheiden tijdens de vakantie.'

Japanse workaholics
In vergelijking tot internationale collega’s doen Nederlandse professionals het nog niet zo slecht: werknemers in Aziatische landen als China en India zijn echte workaholics. Japan spant echter de kroon: maar liefst 70% van de Japanse professionals werkt gewoon door tijdens de vakantie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!