Back Back Nieuws

Utrecht gaststad voor mondiaal ISCB-congres

15 mei 2012
Utrecht is een jaar na het overhandigen van het bidboek officieel gekozen als gaststad voor de organisatie van het internationale congres van de International Society for Clinical Biostatistics (ISCB) in 2015. Met de keuze van Utrecht komt de ambitie van de Domstad om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een van de meest toonaangevende congreslocaties van ons land, een stapje dichterbij.

 

Bidprocedure

Nu Utrecht het prestigieuze lifesciences congres gaat organiseren, mag het in 2015 vijfhonderd wetenschappers gedurende vijf dagen in de Domstad verwelkomen. De bidprocedure van het congres werd destijds voorbereid door het FSC Congres- en Evenementenbureau en de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht en het RIVM. Het Utrecht Convention Bureau (onderdeel van Toerisme Utrecht) zorgde voor ondersteuning bij het samenstellen van de documenten voor deze procedure. Het bidboek werd vorig jaar door de Utrechtse Wethouder De Rijk en Gedeputeerde Raven van de Provincie aan het organiserend comité overhandigd.

 

Trots op wetenschappers

De Utrechtse Wethouder De Rijk toonde zich destijds trots op de inspanningen van alle wetenschappers die aan de voorbereiding meewerkten: ‘Het is lovenswaardig dat deze vooraanstaande wetenschappers voor Utrecht als locatie in Nederland kozen. De initiatiefnemers achter dit soort congressen zijn als kennisautoriteit belangrijke ambassadeurs van de stad. Wij hadden juist deze wetenschappers, die hun nek willen uitsteken om hun Europese of zelfs mondiale congres naar Utrecht te halen, voor ogen toen wij samen met de provincie Utrecht eind september 2010 het Utrecht Convention Bureau lanceerden.’

 

Utrecht stad van kennis

Gedeputeerde Raven voegde hieraan toe: ‘Dat Utrecht een stad van kennis is, zie je overal om je heen, in de stad en in de regio. Utrecht herbergt belangrijke kennisinstituten zoals het RIVM, TNO, KNMI, en SenterNovem. De universiteit en het UMC behoren tot de beste van de wereld en het opleidingsniveau van de inwoners van Utrecht is navenant. Als provincie hechten we aan een goede kennisinfrastructuur en we investeren daar ook in. Daarom is de benoeming van Utrecht als gaststad voor ISCB 2015 een prachtig resultaat van de samenwerking met de stad op het terrein van internationale wetenschappelijke congressen.’

 

Utrecht Convention Bureau

Het Utrecht Convention Bureau (UCB) ondersteunt initiatiefnemers die zich sterk maken om hun congres naar Utrecht te halen. De stad wil deze ‘Utrecht ambassadeurs’ helpen door ze middels het UCB van onafhankelijk advies te voorzien over de mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Het UCB heeft hiervoor een stimuleringspakket, waaronder een praktische handleiding voor de organisatie van internationale congressen in Utrecht. Ook heeft zij een ‘bidfonds’ waarmee onder meer bidboeken kunnen worden geproduceerd en site inspecties bekostigd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!