Upstream 2023 maakt sprekers, founders & investeerders bekendUpstream 2023 maakt sprekers, founders & investeerders bekend
Back Back Nieuws

Upstream 2023 maakt sprekers, founders & investeerders bekend

31 maart 2023

De Rotterdamse metropoolregio verandert van 23 tot 25 mei in een Europese innovatiehub; Upstream 2023 vindt dan plaats en maakt de regio tot het middelpunt van alles en iedereen die met innovatie, investeringen en groei te maken heeft. Upstream maakt nu de eerste selectie van sprekers bekend; een verfrissende line-up van inspirerende founders, techspecialisten, kunstenaars, klimaatactivisten en journalisten betreden het podium tijdens het driedaagse festival, dat dit jaar internationaler is dan ooit. 

Rotterdam groeit naar Europese innovatiehub

De afgelopen drie edities bezochten meer dan 6.000 deelnemers Upstream Rotterdam. Het biedt een driedaagse programma met een vijftigtal evenementen. Lars Crama, Private Lead bij Up! Rotterdam, ‘Upstream festival biedt een platform waar we innovators, investeerders en changemakers in staat stellen om gezamenlijk duurzame groei te bespoedigen. Dit jaar is er een mix aan sprekers aanwezig met expertise in thema’s tech, duurzaamheid, sociale impact, diversiteit en inclusie. Het festival - met dit jaar niet alleen een Nederlandse maar ook een internationale focus - brengt een groeiende gemeenschap van talent en gelijkgestemden samen.’ 

Oprichters, techspecialisten en klimaatactivisten

Vandaag kondigt techfestival Upstream alvast de eerste sprekers aan, waaronder: 

- Ruben Brave - academicus, CEO van Entelligence en bestuurslid bij impactvolle tech- en media gerelateerde organisaties.

- Constantijn van Oranje-Nassau - van Techleap.nl en accelerator voor het tech-ecosysteem in Nederland.

- Hannah Prins - student strafrecht en klimaatactivist voor Extinction Rebellion, over hoe het recht kan worden gebruikt als instrument tegen klimaatverandering.

Talent Tuesday, Capital Wednesday, Growth Thursday

Met bijna 1.700 actieve startups in de clusters Smart Logistics, Life Sciences, Deeptech, Megatronics en Cleantech heeft de Metropoolregio Rotterdam zich ontwikkeld tot de perfecte uitvalsbasis voor startups en scale-ups. Daarom wijdt Upstream 2023 Talent Tuesday aan enkele van deze vernieuwers, waaronder: Micky Chen CO-oprichter van Minit’ en Djordy Seelmann, CEO bij Housing Anywhere’s. Daarnaast biedt Talent Tuesday carrièrebeurzen, coding challenges en netwerkevenementen aan. Woensdag is het Capital Day met een programma waarbij het draait om het verbinden van startups en scale-ups aan toonaangevende, internationale investeerders. Donderdag richt zich op groei, waarbij innovatieve MKB’s, bedrijfspartners, startups en scale-ups samenkomen om inzichten voor de toekomst op te doen en co-creaties op te starten.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!