Uilen 's avonds na het werkUilen 's avonds na het werk
Back Back Nieuws

Uilen 's avonds na het werk

02 oktober 2012
De winteravond workshop Moonlight met Uilen bij de Valkerij Manege is een uitkomst voor bedrijven waar het moeilijk is om iedereen overdag of in het weekend bijeen te krijgen.

Heersers in het donker
Mysterieuze herfstavonden; het wordt steeds eerder donker en de natuur gaat slapen. Alles om ons heen komt tot rust na een zinderende zomer, de dagen worden korter. Zomervogels trekken naar het zuiden en de uilen hebben het rijk alleen. In het donker heersen zij over de natuur.

Moonlight met Uilen
Rob van Dipten: ‘En dit bracht ons op een idee, we nemen de deelnemers in de wereld van de uilen mee. Tijdens de workshop Moonlight met Uilen leren de deelnemers een aantal basis valkerij technieken voordat ze met verschillende roofvogels en uilen op de valkeniershandschoen de maan tegemoet kunnen wandelen. Het hoogtepunt van de avond is natuurlijk het moment waarop ze dan ook zelf in het avondlicht met de roofvogels & uilen gaan vliegen. Het wollen wanten en glühwein programma duurt ongeveer 2 uur en kan op bijna elke gewenste locatie in Nederland en België.’

Vorig jaar is de Valkerij Manege gestart met deze workshop. In december 2011 werd de Moonlight met Uilen verkozen tot winnaar bij Editie NL van RTL4 .

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!