Back Back Achter de schermen

Twee dagvoorzitters weten meer dan één

17 februari 2012

Soms is de ideale dagvoorzitter een ‘hij’, soms een ‘zij’ … en in sommige gevallen een ‘hun’.
Iedere dagvoorzitter is anders en elke organisator van bijeenkomsten kiest – in de ideale wereld – doelgericht voor die ene man of vrouw die naadloos aansluit bij zijn evenement. Soms stel ik mijn opdrachtgevers voor niet alleen het podium op te gaan, maar de bijeenkomst samen met een collega te leiden. En gelukkig zeggen opdrachtgevers daarop regelmatig ‘ja’.

Waarom zou je kiezen voor een duo-voorzitterschap? Heel simpel: omdat twee voorzitters elkaar naadloos aan kunnen vullen, omdat twee meer kunnen dan één. Het is juist daarom, dat ik vooral samen optreed met collega’s die mijn tegenpolen zijn; die beschikken over kwaliteiten die bij mij minder vertegenwoordigd zijn. Samen kunnen we dan de perfecte dagvoorzitter zijn voor die gelegenheid.

Duo-voorzitterschappen vergroten de toegevoegde waarde voor de deelnemers en breiden mijn ‘productaanbod’ uit. Tegelijkertijd is het zaak eerlijk te blijven: samen optreden mag geen truc worden om klussen binnen te halen, die eigenlijk helemaal niet bij je passen. Samen optreden moet je alleen doen, als het wezenlijk iets toevoegt.
Daarom ben ik nog steeds erg blij met mijn lidmaatschap van www.goededagvoorzitters.nl: daar zit altijd iemand tussen om gericht naar door te verwijzen, als ik duidelijk niet de juist ‘hij’ ben voor de gelegenheid … bijvoorbeeld als er gevraagd wordt om een ‘zij’.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!