Tulpen Festival ambtswoning Burgemeester van AmsterdamTulpen Festival ambtswoning Burgemeester van Amsterdam
Back Back Nieuws

Tulp Festival zet Amsterdam in vuur en vlam

20 april 2017

Het Tulp Festival zet de hoofdstad in vuur en vlam op verschillende locaties. De nieuw gedoopte Paleiskwartiertulp is uit zijn schulp gekropen en begroet de bezoekers van de laatste Lentekermis op de Dam. Aankomende zaterdag, 22 april, is het van Brienenhuis geopend om hun Tulp Festival tulpen aan de wereld te laten zien, maar ook de tulpen in de tuin van de Ambtswoning van de burgermeester (Herengracht 502) kunnen bekeken worden.

Vrolijk kleurenspoor

Dit zijn een paar plekken waar een kleurrijk schouwspel van bloeiende tulpen is te bewonderen: voor het Centraal Station, bij cruiseterminals op de Piet Heynkade, in de haven van IJburg en zelfs in metrostations worden passanten verwelkomd met vrolijke tulpen. Ze bloeien ook weelderig in winkelgebieden van Oostpoort tot Gelderlandplein en de Cornelis Schuytstraat tot de Van der Pekstraat in Noord. In de rij voor het museum vrolijken fraaie tulpen de wachttijd op, op de Westermarkt bij het Anne Frankhuis, bij het Rembrandthuis en aan de Amstel bij de Hermitage. Ook bijvoorbeeld op het Rembrandtplein, Damrak, Rokin, Raadhuisstraat en Museumplein steken tulpen fier hun mooie kopjes op tussen de langs slenterende wandelaars.

Routegids

Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over de locaties en de meer dan 400 tulpensoorten. De gids is verkrijgbaar bij deelnemers aan het Tulp Festival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!