Transport & Logistics breidt uit met nieuw initiatiefTransport & Logistics breidt uit met nieuw initiatief
Back Back Nieuws

Transport & Logistics breidt uit met nieuw initiatief

22 maart 2018

De komende editie van Transport & Logistics in Rotterdam Ahoy breidt op verzoek van verladend Nederland uit met een hal speciaal voor de havenlogistiek. De focus ligt op deep- en short sea transporten en aanverwante logistieke activiteiten in en vanuit de haven. 'Met deze toevoeging geven we antwoord op de vraag vanuit de markt om meer havenlogistiek aanbod te presenteren. En waar kan dat beter dan in Rotterdam, de logistieke hub van Europa en de thuisbasis van de grootste Europese haven: Port of Rotterdam', zegt Bianca van Grinsven, Event Manager Transport & Logistics. 

Bredere doelgroep aanspreken

Tijdens de afgelopen editie van Transport & Logisitics waren 56% van de bezoekers cargo-owners. Zij gaven aan graag meer rederijen, forwarders, cargadoors, container operators en container depots te ontmoeten op Transport & Logistics om zo ook hun diensten te kunnen uitvragen. Ze geven vooral aan dat dit de toegankelijkheid en benaderbaarheid van dergelijke diensten positief kan beïnvloeden. Op de beursvloer tijdens de editie van 2016 waardeerden zij daarom de aanwezigheid van partijen als Van Donge & De Roo, Kerry Adco en NewCorp Logistics enorm.

Meer aanbod voor de havenlogistiek

De vraag naar meer aanbod voor de havenlogistiek kwam ook naar voren uit de bezoekersenquêtes. Op de vraag welke exposantengroep zij graag aangevuld zouden zien tijdens de volgende editie, vulde bijna driekwart van de bezoekers de volgende kernwoorden in: deep sea, transporteurs, rederijen, zeevracht en haven.

Markt voorzien van behoeften 

Organisator Easyfairs ziet het als haar primaire taak om de markt te voorzien in hun behoeften. Daarom wordt de havenlogistiek nu toegevoegd aan het beursconcept. De havenlogistieke hal is vooral geschikt voor ondernemingen die actief als bevrachters, rederijen, terminals, depots, overslagbedrijven en stuwadoors. 'Met deze toevoeging zetten we bovendien een belangrijke stap in het behalen van onze doelstelling: een compleet platform aanbieden voor de logistieke markt waarbij we bezoekers een ‘visit the future’ ervaring willen geven', aldus Van Grinsven.

Kijk voor meer informatie op: www.easyfairs.com/transport-nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!