Topdag voor schilders en hun families in Walibi HollandTopdag voor schilders en hun families in Walibi Holland
Back Back Eventcase

Topdag voor schilders en hun families in Walibi Holland

28 november 2019

Wegens succes geprolongeerd. Na zeer geslaagde vorige edities van de EigenZaak Familiedag kon een opvolger in 2019 niet uitblijven. Grote vraag voor de enthousiaste deelnemers: waar zou het evenement dit jaar zijn? Het werd Walibi Holland.

Ondernemen

EigenZaak is een landelijk netwerk van inmiddels 2.300 zelfstandige schilderondernemers. Deze collega’s ontmoeten elkaar regelmatig op EigenZaak thema-avonden. ‘EigenZaak is een initiatief van Sigma Coatings. Wij zijn een onderdeel van het wereldwijde PPG concern’, licht Edwin Snel, Manager General Services Benelux binnen PPG Europe, toe. 

‘We hebben een brede expertise in huis op het gebied van verfsystemen en vastgoedonderhoud. Zo spelen we snel in op ontwikkelingen en behoeften in de bouw. Deze ervaring zetten wij in om zelfstandige schilders te helpen bij het ondernemen.’

Wederdienst

De jaarlijkse Familiedag is in het leven geroepen om de band met de leden en hun achterban vitaal en goed te houden. ‘De schilders staan elke dag in weer en wind op de steiger met onze verf. Daar willen we ze voor bedanken en op deze manier doen we iets terug voor het hele gezin.’ In 2019 is de keus voor het gezinsuitje gevallen op Walibi Holland. Het park biedt ruim 30 spectaculaire attracties en vertier voor jong en oud. Of je nou helemaal gek bent van achtbanen of het juist liever iets rustiger aandoet, Walibi heeft voor ieder wat wils. ‘Daarnaast boden we dit jaar een exclusief programma aan met bekende artiesten en gevarieerd entertainment’, aldus Snel.

Entertainment

Alle leden van EigenZaak kregen een dagarrangement aangeboden met toegang tot het park voor 5 personen, gratis parkeren en KIX-geld te besteden aan lunch, drinken en in de souvenirshops. ‘We zijn voor de gasten van EigenZaak speciaal een uur eerder opengegaan, zodat zij exclusief van een aantal attracties gebruik konden maken, zoals onze Speed of Sound, de Splash Battle, Super Swing, Merry Go’Round’, vertelt Lilian van Schaik, accountmanager B2B van Walibi. Vanaf dat tijdstip was er ook de VIP-ontvangst in W.A.B Plaza. Ook konden de kinderen zich laten schminken. Op het grote podium werden optredens verzorgd, waaronder Dansen met Zandkasteel, een optreden van YouTube-hitzangeres Tabitha, shows van DJ Edwin en rapper Snelle en tegen het einde van de middag de apotheose met Yung Felix.

Hoeveel gasten zich aan een rit in de splinternieuwe Untamed hebben gewaagd, is niet te achterhalen. Maar voor de liefhebbers was na een thrill ride wel duidelijk, dat deze eerste hybride achtbaan van Europa – geopend op 1 juli 2019 – een absolute topbelevenis is.

Overnachten

Gasten die een nachtje wilden overblijven – hetzij voorafgaand aan de Familiedag dan wel na afloop, konden hun intrek nemen in een van de vakantiehuisjes op het park. ‘We weten uit ervaring dat veel gasten het plezierig vinden om ’s ochtends al op de locatie te zijn en niet heel vroeg van huis te hoeven. Anderen zijn na een dag vol ervaringen en sensatie moe en reizen dan liever de volgende dag terug. In ons Walibi Village beschikken we over vakantiehuisjes van verschillende types en grootte. En, groot voordeel, ze liggen op loopafstand van het park’, zegt Lilian van Schaik, die bovendien stelt dat van deze extra faciliteit heel veel gebruik wordt gemaakt. ‘In het seizoen zit het er eigenlijk altijd vrijwel vol.’

Soepel

Voor zover Edwin Snel uit het netwerk van EigenZaak contacten al heeft terug gehoord, is het enthousiasme over de Familiedag 2019 in Walibi Holland groot. ‘We kregen al veel enthousiaste reacties. Ja, het regende regelmatig, maar daar kun je je op instellen’, vertelt hij. ‘Voor zover ik weet is de samenwerking met de mensen van Walibi soepel en zonder problemen verlopen. Het is een professionele organisatie, dat hebben we teruggezien zowel tijdens de voorbereidingen als op de dag zelf.’ Ook vanuit Walibi zijn de geluiden positief: ‘We hebben met eigen ogen kunnen zien dat de gasten zich prima hebben vermaakt. Qua productie verliep alles op rolletjes; het was heel plezierig samenwerken met deze opdrachtgever.’

Door > Henny Beijer

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!