Tips & Tricks: Impact! Zo vergeet niemand jouw evenementTips & Tricks: Impact! Zo vergeet niemand jouw evenement
Back Back Nieuws

Tips & Tricks: Impact! Zo vergeet niemand jouw evenement

02 augustus 2022

Een écht goed evenement schud je niet zomaar uit je mouw. Het moet uniek en bijzonder worden, het liefst ook onvergetelijk én je gasten moeten geïnspireerd naar huis gaan. En die gasten, die zijn de afgelopen twee jaar nog kritischer geworden dan voorheen. Ze hebben tenslotte ervaren dat (sommige!) evenementen ook prima werken vanachter hun laptop, zijn beter na gaan denken over de verdeling werk-privé en zijn simpelweg verwend geraakt door alle toffe concepten die ze om de oren vliegen. Een gedegen voorbereiding dus: waar moet je aan denken?

Hieronder zetten we vijf tips & tricks op een rijtje waardoor jouw evenement zeker niet in de vergetelheid raakt!

1.      Waarom?

Mensen zijn kritischer gaan kijken naar hun evenementenbezoek. Tijd is tenslotte schaars en ze hebben kunnen proeven van andere mogelijkheden, zoals online of hybride evenementen. Het doel van je evenement is dus wellicht nog belangrijker dan voorheen. Doe eens een stapje terug voordat je aan het plannen gaat: wat is de aanleiding van je evenement? En wat wil je mensen meegeven als ze de deur weer uitgaan? Ook een jubileum kan een mooie gelegenheid zijn om de neuzen weer dezelfde kant op te wijzen en het uitrollen van een nieuwe strategie, een productiepresentatie of een eindejaarsviering zijn wellicht een doel op zich.

2.      Content is key

Hóe ga jij ervoor zorgen dat gasten plek maken in hun volle agenda’s voor jouw evenement? Content is key, met een écht sterk programma trek jij mensen over de streep. Goede sprekers die aansluiten bij je doelgroep, workshops met unieke inhoud, daarmee maak je evenement je echt impactvol. Je hoeft bovendien niet meer koste wat kost voor een bomvol programma te zorgen. Heb je één hele goede spreker? Soms is less echt more!

3.      Laat je locatie je doel ondersteunen

Het is soms een hele zoektocht, de juiste locatie voor jouw evenement. Maar onderschat de kracht van de juiste locatie niet: een perfecte match tussen locatie en evenement onderstreept jouw doelstelling. Wil je de creativiteit van je gasten stimuleren? Je kunt je voorstellen dat een praktische zaal minder tot de verbeelding spreekt dan een buitenlocatie waar je aan de gang kunt met andere werkvormen. En gaat je evenement over duurzaamheid? Dan zoek je natuurlijk naar een locatie met een Green Key-Keurmerk!

4. Gebruik de waaier aan online mogelijkheden

De waaier aan opties is de afgelopen twee jaar zo uitgebreid dat het bijna jammer is om er geen gebruik van te maken. Dat hoeft niet perse direct door je hele evenement online te organiseren, je kunt ook creatief shoppen tussen de mogelijkheden. Succesvol gebleken online platforms kunnen je ondersteunen als je je evenement hybride wilt organiseren, maar zijn ook interessant om je bezoekers al vooraf kort welkom te heten. Eventapps, Virtual Reality-onderdelen, digitale uitnodigingen en een levendige social media (reportages, Reels achteraf, goed gekozen hashtags), het helpt allemaal om je evenement nog meer tot leven te doen komen.

5.      Interactie, beleving, ervaring

Noem het hoef je wilt, bezoekers willen actief betrokken worden bij het programma. Geen lange plenaire sessies, maar workshops die ze het liefst zelf (via een blokkenschema?) gekozen hebben. Zo kiest iedereen de onderdelen uit je programma die ze écht interessant vinden, en dat komt de energie van de dag echt ten goede.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw volgende evenement? Via Inspiratie/Cases vind je de leukste evenementen van de afgelopen tijd en bij Locaties klik je zo door naar de tofste evenementenlocaties van ons land. Zoek je iemand die met je mee kan denken of zo’n inspirerend evenement voor je organiseert? Kijk dan eens bij onze eventfreelancers!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!