Tips om financiering voor een event te regelenTips om financiering voor een event te regelen
Back Back Nieuws

Tips om financiering voor een event te regelen

31 augustus 2022

Bij het organiseren van een event komt heel wat meer kijken dan alleen het uitkiezen van een locatie en de vormgeving. Omdat veel partijen vooraf betaald willen worden voor te leveren spullen of diensten, is er vooraf al geld nodig. Daarnaast komen inkomsten uit entreegeld, eten en drinken altijd pas binnen tijdens het event. De kans is daarom groot dat je financiering nodig hebt om je event te kunnen organiseren. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hieronder vind je een 8 tips hoe je financiering voor een event kunt regelen.

Crowdfunding

Een van de manieren om financiering voor een event te regelen is door middel van crowdfunding. Bij crowdfunding investeren meerdere particuliere of zakelijke investeerders een (klein) bedrag in je event. Daarnaast draait het bij crowdfunding om het onder de aandacht brengen van je event bij een groot publiek. Wil je dat je gezien wordt en dat veel mensen je event gaan financieren? Dan kun je op diverse platforms met het plan van je event een crowdfundingcampagne opzetten. Vervolgens kun je investeerders belonen met een rendement op hun inleg of met toegangskaarten voor het event.

Ga voor sponsoring

Een veelgebruikte én effectieve manier is sponsoring. Bij sponsoring kun je door een bedrijf op twee manieren gefinancierd worden. Een sponsor kan namelijk een geldbedrag geven of je voorzien van spullen of etenswaren voor je event. Houd er rekening mee dat een sponsor altijd een tegenprestatie wilt in de vorm van reclame. Dat kan een naamsvermelding op sociale media zijn of op uitingen in flyers of posters.

Financiering door middel van subsidie of fonds

Mede door de coronapandemie is het voor veel ondernemers of particulieren een stuk lastiger geworden om een event te organiseren. Om nog niet te spreken over de stijgende prijzen en onzekere tijden waar we ons nu bevinden. Juist nu kan de overheid in sommige gevallen een handje helpen door middel van subsidies en fondsen. Je kunt hiervoor in aanmerking komen wanneer het doel van je event op het gebied van de Wet Maatschappelijke ondersteuning, maatschappelijk ondernemen of cultuur en welzijn is. Wanneer je event niet aan één van de doelen voldoet, is er een grote kans dat je geen subsidie of fonds krijgt.

Financier met een zakelijke lening

Een lening is niet misschien de eerste optie waar je aan hebt gedacht. Het is echter wel één van de weinige opties waar je binnen korte tijd het volledige benodigde geldbedrag kunt ontvangen. Je hebt hierbij de keuze uit een zakelijke en persoonlijke lening. Bij een zakelijke lening kun je bedrijfsmiddelen, zoals een bedrijfspand, kapitaal of je bedrijf zelf, als onderpand gebruiken om de lening te verkrijgen. Door een zakelijke lening over een persoonlijke lening te kiezen, kun je de risico’s tot je bedrijf beperken omdat je persoonlijk niet aansprakelijk bent.

Kies voor een persoonlijke lening

Ook een persoonlijke lening aanvragen betekent dat je vaak binnen enkele dagen in één keer het volledige bedrag op je rekening ontvangt. Vervolgens betaal je maandelijks een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd staan bij een persoonlijke lening vooraf altijd vast. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent, hoeveel de lening kost en hoeveel je maandelijks moet aflossen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!