Tips: een succesvol koningsdagevent organiserenTips: een succesvol koningsdagevent organiseren
Back Back Column

Tips: een succesvol koningsdagevent organiseren

17 januari 2020

27 april 2020 is het weer zo ver, het nationale feest van het jaar: Koningsdag! De kans om een onvergetelijke indruk achter te laten met een succesvol event. Waarschijnlijk ben je al een tijdje bezig met de voorbereidingen. Toch voorzien wij jou nog graag van 5 tips om de puntjes op de i te kunnen zetten.

1. Veiligheid voorop

Als eventorganisator ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de bezoekers. Zorg ervoor dat je genoeg veiligheidspersoneel beschikbaar hebt. Denk aan:
- Beveiliging met statische positionering
- Surveillerend personeel
- Crowdcontrolbewaking die ervoor zorgt dat gevaarlijke momenten worden voorkomen

Erg belangrijk is dat bij het surveilleren gecheckt wordt op de alcoholleeftijdsgrens. Wanneer dit niet goed verloopt, loop je naast het risico op imagoschade tevens het risico op een boete tot wel € 5.440,00. Een optie om dit te voorkomen, kunnen polsbandjes van een online drukkerij zijn. Polsbandjes zijn altijd praktisch, wanneer je een evenement op een omheind terrein of in een afgezette ruimte organiseert en de binnenkomende personen snel wilt controleren. Zelfs bij gratis evenementen kunnen polsbandjes heel geschikt zijn. Het is een snelle, en dankzij de verschillende soorten sluitingen, betrouwbare methode. Zorg ervoor dat alléén bij de ingang de polsbandjes worden verdeeld. Je kunt er ook voor kiezen om de bezoekers het polsbandje te laten dragen als hun entreekaartje.

2. Vind het USP van jouw event

Een nationaal feest betekent ook veel concurrentie. Wat onderscheidt jouw evenement van de anderen? Met andere woorden: wat is jouw unique selling point
Speel in op de trends anno 2020 en zorg voor het complete plaatje. Dit start bij goede muziek. Kies je voor livebands of voor een DJ, of toch een combinatie van beide?

Wat voor een etensmogelijkheden verzorg je? Een leuke manier die anders is dan ´standaard catering´, kunnen bijvoorbeeld hippe foodtrucks zijn waar voor elk wat wils te vinden is. Zorg ervoor dat alles (van eten tot aan muziek) wordt afgestemd op jouw doelgroep. Vergeet ook niet dat vleugje oranje te verwerken! Dit kan op diverse creatieve manieren, zoals: oranje cocktails aanbieden, oranje merchandise om uit te delen (denk aan zonnebrillen, vlaggetjes), een oranje tompoucesstand etc.

3. Online vindbaarheid

Wanneer je jouw unique selling point hebt gevonden, wordt het tijd om te beginnen met promoten. Ben je de voorverkoop gestart, maar nog niet uitverkocht? Maak jezelf dan meer zichtbaar! Een evenementen facebook pagina is een absolute must voor elk soort event. Hier kunnen vrienden van elkaar zien, wie waar naartoe gaat. Ook kun je eenvoudig verlinken naar de website waar jij je kaarten verkoopt. Andere sociale mediakanalen zoals Youtube & Instagram zijn, afhankelijk van jouw doelgroep, ook zeker relevant anno 2020.

Daarnaast is een goede online vindbaarheid, in de Google zoekmachines, van groot belang. Zorg ervoor dat jouw evenement vindbaar is met bijvoorbeeld koningsdag in (plaatsnaam). Zo voorkom je dat jouw evenement over het hoofd wordt gezien. Laat je adviseren door een SEO-expert om zo snel mogelijk resultaat te boeken.

4. Offline vindbaar

Een onlinestrategie is een goed begin, maar lang niet alles. Een offline-marketingstrategie dient dus zeker niet vergeten te worden. Ook hier geldt: wie zichtbaar is wint!

Onderscheid jouw evenement van andere door reclame te maken met de opvallende posters & flyers in de regio. Zorg ervoor dat in een oogopslag duidelijk wordt wat bezoekers van jouw event kunnen verwachten. Gebruik ook hiervoor weer jouw USP. Ook belangrijk: op welke plaatsen is jouw doelgroep bereikbaar? Denk daar goed over na en stem hierop jouw campagne af.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!