Thuishaven: dé locatie voor een eigenzinnig en magisch kerstdinerThuishaven: dé locatie voor een eigenzinnig en magisch kerstdiner
Back Back Locaties

Thuishaven: dé locatie voor een eigenzinnig en magisch kerstdiner

29 augustus 2023

Een terrein aan de rand van hoofdstad Amsterdam - dat bekend staat om de festivals en buitenfeesten - is waarschijnlijk niet de eerste locatie die te binnen schiet wanneer je gaat brainstormen over een zakelijk kerstdiner. Maar Thuishaven laat weten dat alles juist is ingericht om aankomende winter feestelijk bij hen te ontmoeten, voor een winterspektakel met een twist. Of met meerdere twists. 

Je zit er warmpjes bij 

De lente en zomer zijn bij uitstek Thuishavenseizoenen. Maar Thuishaven in de winter is pas echt verrassend! 

  • Thuishaven: dé locatie voor een eigenzinnig en magisch kerstdiner
  • Foto: Nina Slagmolen
    Foto: Nina Slagmolen
  • Foto: Nina Slagmolen
    Foto: Nina Slagmolen
  • Thuishaven: dé locatie voor een eigenzinnig en magisch kerstdiner

Het festivalterrein, met meerdere indoor area's, zorgt voor ongebruikelijke elementen, die je elders niet snel terugziet. Het ruige karakter en de iconische circustent bieden al een heel ander startpunt dan wat je bij de meer traditionele locaties aantreft. Yoram Wegscheider, Head of Business Events bij Thuishaven: ‘In het winterseizoen zetten we voor bedrijven iets magisch neer. Bij ons ben je niet voor het gebruikelijke kerstdiner, maar als je op zoek bent naar een echte verrassing voor je medewerkers. Stel je voor dat Burning Man de magie van een miniatuur Winter Wonderland zou creëren. Zie je het al voor je? En wat super belangrijk is: onze loods en circustenten zijn volledig verwarmd, dus iedereen kan hier in hun allermooiste feest outfit een hele avond en nacht volop genieten. We bieden ook allerlei opties om onze ruimtes aan te passen naar de wensen van een organisatie en naar de grootte van de groep.’ 

Mee een andere wereld in 

Om een beeld te schetsen schreef Thuishaven een eigen storytelling rondom hun kerstconcept. Het begin luidt: ‘Klokslag 18:00 uur. Daar sta je, voor onze ijzeren poort, terwijl de fonkelende lampjes hun kleuren tonen en de spitse top van de circustent zich al aftekent. Een golf van nieuwsgierigheid overspoelt je, vooruitblikkend op de avonturen die deze avond in petto heeft.’ De short story eindigt met: ‘De klok slaat 22:00 uur. Je hebt net je dessert op, en de entertainer heeft zijn laatste show beëindigd. Is het feestje echt al afgelopen? Bij het verlaten van de circustent, zie je de lampjes al schitteren en vang je de klanken van de muziek uit de loods op. Het feest is nog lang niet voorbij - nee, het begint nu pas!’ De Amsterdamse locatie schetst een nieuwsgierig makend plaatje. Wat zich tussen de start en het einde afspeelt - en hoe de nacht in de realiteit afloopt - is natuurlijk geheel voor eigen invulling en kan het beste live worden beleefd.

Van basis tot ongelimiteerd

Wat de invulling ook wordt, Thuishaven kan alles uit handen nemen - samen met hun vaste partners op het gebied van styling, muziek en catering. Psst..dat laatste wordt ingevuld door Ron Blaauw’s Ron Gastrobar. Denk zalm tapioca, steak tartaar en zeeduivel ras el hanout om de avond luxe van start te laten gaan. Het aangeboden basispakket - dat overigens niet heel basis is - kan nog verder worden aangevuld met gewenst maatwerk. Met acrobaten, illusionisten en artiesten, of door in plaats van het standaard driegangenmenu te kiezen voor een culinaire reis met vijf gangen.   

Music is their business

Na een uitgebreid diner even rustig uitbuiken? Eeeh nee, dat wordt bij Thuishaven anders ingevuld. Met een eenvoudige transitie van eetfestijn naar dansfestijn geef je je spijsvertering juist een flinke boost. Want bij een locatie als deze laat je de legio aan danceparty opties natuurlijk niet onbenut. Van een volwaardige Dj-booth tot de volle uitrusting qua verlichting en geluid; let the after party begin!

Tekst: Bianca Hidajat
Hoofdfoto: Nina Slagmolen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!