Throwback Site Visit Twente: ‘Begonnen we maar elke week zo!’Throwback Site Visit Twente: ‘Begonnen we maar elke week zo!’
Back Back Eventcase

Throwback Site Visit Twente: ‘Begonnen we maar elke week zo!’

11 oktober 2023

Een diversiteit aan evenementenlocaties, stoere en landelijke activiteiten, indrukwekkend vervoer en vooral veel gezelligheid en netwerken. In het voorjaar van 2023 vond een site visit in Twenthe plaats, waar eventprofessionals op uitnodiging van Congresregio Twente en Linda op Locatie werden ondergedompeld in de mogelijkheden van de regio. Kirsten den Hertog van Congresregio Twente  kijkt nu, enkele maanden na de tour, nog steeds vol trots en enthousiasme terug op deze site visit. ‘Deze site visit was een feest. We kijken terug op een hele leuke en inspirerende dag. Het was heel tof om Twente op deze, verrassende manier te laten zien. Van crossen door de regio op een slowbike tot een proeverij in een sterrentent, op een sterrenlocatie.’ We nemen je mee in een kleine throwback naar deze sitevisit.

Vliegend van start en stoere teambuilding

De site visit ging ‘vliegend’ van start in Hangaar 10, één van de vijf hangars van het voormalige vliegveld, en nu imposante evenementenlocatie, Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, waar deelnemers van de tour met elkaar kennis maakten middels een interactief netwerkspel van The Box Company. De deelnemers werden vervolgens ondergedompeld in de wereld van veiligheid bij de Twente Safety Campus. Dit opleidings- en trainingsdomein voor politie, brandweer, defensie en speciale hulpdiensten is ook ideaal in te zetten voor evenementen en andere (zakelijke) presentaties. De deelnemers ervoeren daarnaast dat de locatie zich in het bijzonder leent voor stoere teambuilding: geblindeerd rijden, je weg naar buiten vinden via een ademluchtbaan, een auto knippen of een demonstratie technische hulpverlening: stoer, leuk en bovenal zinnig.

Met de slowbike langs landgoederen

De volgende activiteit waar deelnemers tijdens deze Twenste site visit geïnspireerd werden door de enorme veelzijdigheid van de regio, was in het prachtige groene landschap van Landhuishotel Bloemendeek. Het hotel combineert Twentse authenticiteit -al 120 jaar is het hotel een toonaangevende plek voor hotelgasten en zakelijke bijeenkomsten- met duurzaamheid, onder andere op het gebied van food. Het vijf hectare tellende landgoed inspireert de keukenbrigade dagelijks iets bijzonders op tafel te toveren met eigen producten. In het restaurant, met de oudste Michelinster van Twente, werd het gezelschap getrakteerd om een culinaire smaakexplosie. 

Kirsten den Hertog: ‘Dit is een plek waar je echt even tot rust kunt komen van alle hectiek. Je komt even in een heel andere setting waar je hernieuwde inspiratie kunt opdoen en ontspannen.’ Al toerend op een elektrische brommer, de slowbike, van Actief Twente werd een volgende locatie aangedaan: ’t Kaempke, een kleinschalige en persoonlijke groeps- en vergaderaccommodatie; bij uitstek geschikt voor inspirerende heisessies met overnachitnngen. De deelnemers ontvingen vervolgens een uitgebreide rondleiding door en rondom het hotel van Landgoed de Wilmersberg, het voormalige buitenverblijf van de textielfamilie Blijdenstein. Dit hotel beschikt over 59 kamers, koppelbare zalen en een fantastische tuin rondom. De stretchtent in de tuin nodigt uit voor gezellige buitenborrels, (foodtruck)festivals, openluchtconcerten of zonnige, Italiaanse stijl, diners aan lange tafels.

Culinair en afsluitend abseilen

Het gezelschap landde de site visit bij Vliegveld Twenthe, waar een feestelijke, culinaire borrel ter afsluiting in de Shelter B57 op hen te wachten stond. De echte durfals konden de tour afsluiten met een indrukwekkende abseilactiviteit. Adventure King, specialist in buitenactiviteiten en evenementen in Twente, maakte het mogelijk van de verkeerstoren van Vliegveld Twenthe te abseilen.

Site visit kenmerkend voor diversiteit in de regio

De variëteit die tijdens de locatietour werd gepresenteerd aan de deelnemers, kenmerkt de diversiteit van de regio. De combinatie van levendige steden, verrassende natuur, en de vele locaties -van out of the box locaties zoals het vliegveld tot luxe hotels, theaters en congrescentra maken van Twente een ideale MICE- bestemming. Dat geldt eveneens voor het toevoegen van inhoud. Kirsten: ‘Er is in onze regio veel kennis aanwezig, denk daarbij aan een thema als veiligheid -zoals het bezoek aan de Safety Campus tijdens de tour, maar ook op het gebied van high tech. Deze kennis die we ‘in huis’ hebben, kan als inhoud worden toegevoegd aan een evenement. Als congresregio Twente kunnen we bijvoorbeeld sprekers adviseren of contacten aanleveren.’

Tekst: Angelique Aalders

Fotografie: Jan Buteijn

 Meer over de Locatietour lees je hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!