Locatietour: Lente in Twente!Locatietour: Lente in Twente!
Back Back Nieuws

Locatietour: Lente in Twente!

12 april 2023

Een hert in een weiland, een prachtig blauwe lucht en een zonnetje dat ons de hele dag zal blijven vergezellen. Het is lente in Twente! Het perfecte moment om deze mooie en stiekem misschien nog wat onontdekte regio in het zonnetje te zetten tijdens de Locatietour Twente, georganiseerd door Linda op Locatie in opdracht van Congresregio Twente. Cruisend, e-steppend, vanuit een felgele schoolbus of abseilend vanaf een oude verkeerstoren, zien wij het mooiste wat deze regio op zakelijke evenementengebied te bieden heeft. Kijk je over onze schouders mee?

Trots, eigenzinnig en tegendraads, zo omschrijven Tukkers zichzelf graag. De alomtegenwoordige droge humor is niet te missen, net als de enorme ondernemersgeest – Twente staat niet voor niets al jaren in de top 3 van ‘De meest innovatieve regio van Nederland.’ Dat maakt nieuwsgierig!

Een vliegende start!

Of je nu met de gele schoolbus opgepikt bent op CS Station Enschede of zelf over een van de landingsbanen van het voormalige vliegveld aan bent komen rijden, het is fijn om even rustig te landen in een van de 5 hangaars van de enorme evenementenlocatie Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie. Vanuit Hangaar 10 maken we een vliegende start met een interactief netwerkspel van The Box Company. Telefoon in de ene, Twentse Kozak in de andere hand. Binnen een klein kwartiertje weten we met wie we op pad zijn én wat de Twentse zin ‘Den kik met ’t linkeroog in n’n rechtertuk’ betekent.

Stoere teambuilding

De beste evenementen zijn de evenementen met een leuk en tegelijkertijd zinnig haakje. En haakjes zijn volop te vinden bij Twente Safety Campus. Bij dit opleidings- en trainingsdomein voor politie, brandweer, defensie en speciale hulpdiensten zijn ook evenementen of zakelijke presentaties mogelijk. Een heerlijke no nonsens locatie met alle aandacht voor veiligheid. Geblindeerd rijden, je weg naar buiten vinden in de ademluchtbaan of een demonstratie technische hulpverlening waarbij er auto’s opengeknipt worden: dat is pas stoere teambuilding. Wat een vondst deze plek!

Twentse authenticiteit

Twente is ook de regio van het rijke landleven, met prachtige groene vergezichten. Midden in het glooiende Dinkeldal in de Lutte ligt Landhuishotel Bloemenbeek. Het 5 hectare grote landgoed inspireert de keukenbrigade elke dag om iets bijzonders op tafel te toveren, niet voor niets heeft het restaurant de oudste Michelinster van Twente. Hier proeven we de lente! Het landhuishotel heeft 58 kamers en verschillende zalen, maar het is vooral het schitterende groene uitzicht vanuit vrijwel alle ruimtes, dat we onthouden. Ondanks alle duurzaamheidsmoderniseringen ademt het hotel nog steeds Twentse authenticiteit, misschien wel extra goed voelbaar in het oude barretje – waar al 120 jaar elke avond en elk zakelijk evenement proostend wordt afgesloten.

Brommers Kiek’n

… maar dan een elektrische variant! Nu we ons toch zo heerlijk aan de lente aan het laven zijn, is een tochtje door al het Twentse groen precies waar we zin in hebben. Op een e-chopper, FatMax e-step, elektrische loopfiets, beach cruiser, e-puch of knaapbike van Actief Twente cruisen we relaxt over de kleine zandpaadjes van natuurgebied De Lutte. Onderweg passeren we grootse landhuizen van voormalige Twente textielbaronnen, werkende boerenbedrijven, verscholen bosvilla’s én ‘t Keampke. Kleinschalig en persoonlijker vind je je groepsaccomodatie of vergaderlocatie niet. Aan alles is gedacht in deze twee locaties van Margret, maar je hebt ook alle vrijheid om te doen en regelen wat het beste past bij jouw gelegenheid. Zoals bijvoorbeeld een zelfverzorgde lunch op de zonovergoten veranda. Perfect plekje voor een heisessie met een klein team met overnachting.

Ze zéggen de mooiste plek van Twente…

Dat de textielfamilies een grote stempel drukten op het Twentse landschap, blijkt ook als we van ons elektrische voertuig afstappen bij Landgoed De Wilmersberg. De Wilmersberg is een voormalig buitenverblijf van de textielfamilie Blijdenstein en heeft naast 59 hotelkamers en koppelbare zalen ook een fantastische tuin rondom, waar een stretchtent al ongeduldig op een kleurrijk foodtruckfestival staat te wachten en we grote zonnige diners aan lange tafels voor ons zien, maar waar ook elke zomer een eigen openluchtconcert georganiseerd wordt. Duurzaamheid is hier een groot goed en we kunnen ons na een rondje door het hotel alles voorstellen bij hun claim de mooiste plek van Twente te hebben gevonden.

Klapper!(tanden)

De locatietour zou geen locatietour zijn, als er niet nog een verrassende klapper op het programma zou staan. Klappertanden in dit geval, want de echte durfals mogen afscheid nemen van Twente terwijl ze met Adventure King – koning in buitenactiviteiten en evenementen in Twente - abseilen van de oude verkeerstoren van Vliegveld Twenthe. Afsluiten doen we gezamenlijk in Shelter B527, waar de keukenbrigade ons met een gevulde maag naar huis toe stuurt. Net als het weer krijgt deze locatietour Twente een absolute 10!

Ben je nu ook helemaal geïnspireerd geraakt om jouw volgende evenement in Twente te organiseren? > Congresregio Twente

Tekst: Mahlee Plekker

Fotografie: Jan Buteijn

Video: BroerZ

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!