Back Back Nieuws

TheaterHangaar en tentoonstelling geopend

21 oktober 2010

Burgemeester van Katwijk drs. Jos Wienen heeft de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden gisteren officieel geopend. Dit nieuwe theater is het huis van de musical Soldaat van Oranje die op 30 oktober in première gaat. In aanwezigheid van oude verzetsstrijders, spelers uit de musical en medewerkers van het theater, overhandigde een parachutist de sleutel van de TheaterHangaar aan de burgemeester. Drie dochters van de burgemeester openden vervolgens de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’ dat een prominente plek heeft in de foyer van het theater.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 

Een vlucht in de tijd
Ontwerper Edward van Vliet (onder meer bekend van restaurant Open, de flagship store van Coco Mat en hotel Derlon in Maastricht) tekende voor het ontwerp van de TheaterHangaar. Edward van Vliet: “Het concept achter het ontwerp van de theaterlounge en het restaurant van Soldaat van Oranje is ‘een vlucht in de tijd’. De wolken symboliseren deze vlucht door de tijd en de geluidsgolven staan voor persoonlijk contact en vriendschap. De parachutes staan voor helden in oorlogstijd. Verder spelen het gevoel van nostalgie en de tijdgeest van de jaren veertig een belangrijke rol in het ontwerp.” Gielissen Interiors nam de uitvoering voor haar rekening.

Tentoonstelling
Bij de musical is de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?‘ ontwikkeld door Karin Kievit en vormgegeven door Peggy Osinga. Deze tentoonstelling geeft achtergrondinformatie over Engelandvaarders en het leven in bezet Nederland. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd. De tentoonstelling richt zich met name op tieners en hun (groot)ouders. Ook is de tentoonstelling toegankelijk voor schoolklassen.

Foto vlnr: Fred Boot (producent), Oren Schrijver (acteur), Karin Kievit (ontwikkelaar tentoonstelling), drs. Jos Wienen (Burgemeester Katwijk), Matteo van der Gijn (acteur) en Harry de Bruin (theaterdirecteur)

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!