Back Back Nieuws

Theatergezelschap Vis à Vis speelt liefdesgeschiedenis in 'HaRT'

10 maart 2012

Locatietheatergezelschap Vis à Vis komt dit seizoen met een nieuwe voorstelling HaRT, een eigentijdse liefdesgeschiedenis in een futuristische omgeving. Het publiek komt terecht achter de coulissen van een moderne milieuboulevard. Niet alleen het afval maar ook de menselijke relatie krijgt hier een ongekend tweede leven. HaRT zal te zien zijn van 19 mei tot en met 15 juli bij Almere Strand.

 

Sleutel voor eindeloos geluk

Na theaterspektakel‘SILO 8’ dat in totaal 48.000 bezoekers trok, brengt Vis à Vis dit seizoen HaRT uit. Waar in SILO 8 nog de afbraak van de verzorgingsstaat aan de kaak werd gesteld, speelt deze romance zich af tegen de context van duurzaamheid en recycling. HaRT speelt zich af in een tijd waar duurzaamheid de sleutel is voor eindeloos geluk. Eindelijk verlost van schuldgevoel dumpt de moderne mens alles wat niet meer bevalt en vervult zijn onverzadigbare materialisme met nieuwe hebbedingetjes.

 

Visuele belevenis

De locatietheater-experts van Vis à Vis scheppen met HaRT een eigen dimensie waarinmen kan recyclen tot in de eeuwigheid en zelfs het menselijk overschot een plek vindt. Traditiegetrouw zet Vis à Vis groot materieel en vernuftige techniek in om het scheidingsstation te transformeren tot een visuele belevenis. Per avond kunnen 850 toeschouwers vanuit een overdekte tribune het liefdesverhaal in een absurde setting beleven. Samen met een nieuwe cast aan jonge acteurs en speciaal gecomponeerde muzikale arrangementen vormt HaRT een van de grootst opgezette locatievoorstellingen van dit seizoen.

 

Treffende satire

Vis à Vis is bekend van de locatievoorstellingen Groenland, Drift, Kooiboys, Daklozen on Ice en Picnic. Hun voorstellingen kenmerken zich door veel humor, de kunst van het overdrijven en commentaar op de ‘moderne’ mens. Vis à Vis leidt het publiek met een knipoog langs de afgrond van morele dilemma’s. Met HaRT zet Vis à Vis een treffende satire neer over het materialisme van de mens, onze angst om onze luxe te delen en de hedendaagse omgang met de vreemdeling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!