Erepenning uitgereikt aan Museumpark Archeon  Erepenning uitgereikt aan Museumpark Archeon
Back Back Nieuws

Erepenning uitgereikt aan Museumpark Archeon

25 april 2024

Vandaag werd tijdens een bijzondere bijeenkomst in het 30-jarige Museumpark Archeon de erepenning van de stad uitgereikt. Het thema van de bijeenkomst was ‘Alphen aan den Rijn: Wereldstad aan de Limes’. Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn reikte deze prestigieuze penning uit aan Jack en Monique Veldman, de directie van het park, Jack en Monique vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum.

Met het uitreiken van de penning benadrukt de burgemeester het belang dat Archeon inneemt binnen Alphen aan den Rijn. Het park is een bekende plek voor vele Nederlanders en een belangrijke werkgever voor Alphenaren. Tevens prees Spies de sterke positie van het museumpark aan de Limesroute van Zuid-Holland.

Cultureel, educatief en sociaal

Het Museumpark krijgt de erepenning vanwege zijn educatieve waarde, de bijdrage aan cultuurbehoud, de toeristische aantrekkingskracht, de sociale betrokkenheid en het creëren van de werkgelegenheid. Na de uitreiking sprak ook de heer Meindert Stolk, gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland en onder andere verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur, lovende woorden over het park waar vele medewerkers en vrijwilligers dagelijks een educatieve of een dagje uit verzorgen voor de bezoekers. 

Foto van links naar rechts: Monique Veldman, Meindert Stolk (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Liesbeth Spies (burgemeester Alphen aan den Rijn) en Jack Veldman.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!