Tegemoetkoming Vaste Lasten vanaf vandaag aan te vragenTegemoetkoming Vaste Lasten vanaf vandaag aan te vragen
Back Back Nieuws

Tegemoetkoming Vaste Lasten vanaf vandaag aan te vragen

25 november 2020

Vanaf vandaag kunnen zwaar getroffen evenementenbedrijven de tweede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen. De aanvraag is mogelijk vanaf 25 november 12:00 voor de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2020. Er is genoeg tijd voor aanvragen van de TVL en er is genoeg subsidie beschikbaar voor de ondernemingen die hier recht op hebben. Voor de evenementenbranche is een vast, extra bedrag beschikbaar.

Wanneer heb je recht op TVL?

De TVL is beschikbaar voor mkb-ondernemers die door de coronacrisis moeite hebben met het betalen van hun vaste lasten. Deze regeling geldt niet voor krediet- en financiële instellingen, holdings, huishoudens, publiek gefinancierde scholen en (internationale) overheidsinstellingen. Om recht te krijgen op TVL dien je aan een paar voorwaarden te voldoen. Ten eerste mag het bedrijf maximaal 250 medewerkers hebben en moet het bedrijf op 15 maart 2020 ingeschreven staan in het Handelsregister van de KvK. Daarnaast moet het bedrijf meer dan 30 procent omzetverlies hebben in het vierde kwartaal van 2020 in vergelijking met het vierde kwartaal van 2019. Verder moeten de vaste lasten minimaal 3000 euro zijn in het vierde kwartaal van 2020, op basis van het percentage vaste lasten dat bij de hoofdactiviteit hoort. Als laatste moet het bedrijf minstens één andere vestiging hebben dan het privéadres van de ondernemer. Met uitzondering van horecaondernemingen en ambulante handel.

Evenementenbranche

Ondernemers en toeleveranciers in de evenementenbranche krijgen een tegemoetkoming voor het vierde kwartaal van 2020. Dit geldt als zij minimaal in de periode van juni tot en met september 2020 TVL hebben gekregen. Deze aparte regeling wordt zo spoedig mogelijk uitgewerkt en komt later met terugwerkende kracht beschikbaar. Meer informatie volgt. De TVL mag nog drie keer aangevraagd worden, voor periodes van drie maanden. Per periode moet telkens een nieuwe aanvraag gedaan worden. Op deze website vind je een gratis adviestool om te zien of je recht hebt op TVL en welk bedrag je kan aanvragen.

Meer informatie over TVL vind je hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!