Back Back Nieuws

Teambuilding? Ga voor een avontuurlijk bedrijfsuitje!

13 oktober 2016
'Het belang van een goede sfeer onder werknemers is cruciaal voor bedrijven; een hecht team waarbij men voor elkaar door het vuur gaat is een enorme plus op de werkvloer. De productiviteit stijgt, mensen komen met een glimlach werken en er is minder personeelsverloop. De momenten bij uitstek om een dergelijke sfeer op te bouwen zijn uiteraard bedrijfsuitjes en teambuildingsactiviteiten. Maar wat doe je op een dergelijke teambuilding? De keuze van de activiteit kan zo’n dag maken of kraken,' stelt VVC Adventure.

Een teambuilding, maar dan anders
'Bij een bedrijfsuitje hoort het sleutelwoord activiteit te zijn. Niet zomaar op je luie krent zitten maar actief bezig zijn met elkaar. Dat kan overigens in heel wat vormen gebeuren. Zo kan je opteren voor een spannende activiteit van het genre 'survival' of net voor een echte doordenker. Heel populair, en overigens volkomen terecht, zijn uitstapjes op basis van een format als 'Wie is de Mol?'. Zeker wanneer je kiest voor een aanbieder met ervaring in dit soort spelen kan de dag vaak niet meer stuk. Ook in opkomst zijn de zogenaamde escape rooms. Extra leuk aan de escape rooms is dat teamwork echt van cruciaal belang is om uit de kamer te geraken. Dat gaan zelfs verder dan een beetje op elkaar ingespeeld zijn. Het draait ook om communicatie. Naar elkaar luisteren en ook weten wanneer wat te vertellen.'

Waarom voor een echte activiteit kiezen?
Er zijn tal van teambuildingsactiviteiten waarbij er eigenlijk niet meer gedaan wordt dan in een café een paar biertjes achterover slaan. Een echte activiteit is echter een ideale manier om inzicht te krijgen in de groepsdynamiek en een handige wijze om de diverse karakters in kaart te brengen. Een teambuildingsactiviteit met de nodige spanning vraagt ook het nodige vertrouwen van teamgenoten. En laat vertrouwen nu net een echte hoeksteen zijn van een sterk team,' aldus de organisatie van VVC Adventure.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!