Back Back Nieuws

Symfonieorkest start seizoen met openluchtconcert bij De Wilmersberg

28 augustus 2015
Een bonte mix van verschillende muziekstijlen komen aan bod tijdens het zomers getinte openluchtconcert bij Landgoedhotel De Wilmersberg. HET Symfonieorkest brengt namelijk op zondagmiddag 30 augustus, naast filmmuziek, ook musicalmuziek ten gehore. Nog nooit eerder heeft het publiek kunnen genieten van ABBA- en Glenn Miller-hits. HET Symfonieorkest start het nieuwe seizoen in de prachtige omgeving van het hotel. Bezoekers kunnen, naast het concert, ook genieten van een ‘Wine & Bites’.

Vakantie sfeer
De vakantie sfeer vasthouden, genieten van heerlijke wijnen, hoogwaardige klassieke muziek en culinaire hoogstandjes. Dit alles kunnen de bezoekers verwachten tijdens de 4e editie van het openluchtconcert. ‘Ieder jaar is het concert een enorme publiekstrekker’, vertelt directeur Boudewijn van Vilsteren van Landgoedhotel De Wilmersberg. ‘De kwaliteit van de amuses van onze chef-kok Ronald Bor, van de wijnen die we schenken en van de muziek van het orkest zorgen ervoor dat mensen steeds terug komen. Ieder jaar proberen we de programmering dan ook verrassend te maken. Het wordt een zomerse mix van klassieke, romantische, film- en musicalmuziek.’ Voor de pauze soleert trompettist Ido Jan Stalman in het bekende Trompetconcert van Johann Nepomuk Hummel en speelt het orkest twee werken van Ralph Vaughan Williams: de ouverture ‘The Wasps’ en ‘Fantasia on Greensleeves’. Na de pauze zijn de muziekstukken uit diverse films en musicals aan de beurt, zoals ABBA- en Glenn Miller-hits. HET Symfonieorkest staat onder leiding van de Britse dirigent Stephen Bell, die in Engeland jarenlang de ‘BBC Proms in the Park’-concerten dirigeerde.

RTV Oost zal deze middag een exclusieve concertregistratie maken om later dit jaar uit te zenden. Van Vilsteren: ‘Voor het publiek is dit natuurlijk enorm leuk. Ze kunnen zo aanwezig zijn bij een echte TV-opname. Dat RTV Oost het hele concert zal opnemen en ons evenement heeft gekozen vinden we een enorme eer.’

Wine & Bites
Landgoedhotel De Wilmersberg zorgt er ook dit jaar weer voor dat de gasten het aan niets ontbreekt. Van Vilsteren: ‘Onze keuken zal verschillende bijzondere ‘bites’ serveren. Voorafgaan, tijdens de pauze en na het concert kunnen de mensen op informele wijze kennismaken met de culinaire kant van ons hotel.’ Chef-kok Ronald Bor zorgt ieder jaar weer voor verrassende creaties die goed samen gaan met de diverse wijnen die worden geserveerd.

Programma
Vanaf 13.30 uur worden alle gasten ontvangen, aansluitend kan men gedurende de middag genieten van een goed glas wijn en de culinaire amuses. Om 14.30 uur zal het Openluchtconcert aanvangen. De middag zal rond 17.30 uur worden afgesloten. Voor de kleine gasten zal een ‘muzikaal’ kinderprogramma worden samengesteld in samenwerking met de afdeling Educatie van HET Symfonieorkest.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!