Back Back Nieuws

Swim to Fight Cancer heeft € 517.065,93 opgebracht voor fellowships

17 december 2014
Het eindbedrag van de eerste editie van Swim to Fight Cancer is 16 december bekendgemaakt. Fight cancer heeft maar liefst € 517.065,93 mogen ontvangen van Stichting Swim to Fight Cancer, een enorm geldbedrag dat werd opgehaald naar aanleiding van het zwemevent dat op 14 september in ’s-Hertogenbosch werd georganiseerd en waaraan 560 deelnemers participeerden. Het event Swim to Fight Cancer werd door Artishock Events & Marketing georganiseerd voor 20 % van de werkelijke kosten en deze kosten werden gedekt door een enthousiaste ondernemer.

Wat gebeurt er met de donaties?  
Met dit bedrag worden fellowships ondersteund. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Met de enorme bijdrage van Swim to Fight Cancer worden drie fellows ondersteund; Hugo Horlings, Remi Nout en Willemijn Breunis. Het volledige bedrag van € 517.065,93 komt direct ten goede aan fellowships. Er worden geen kosten gemaakt over de donatie.

Samen vechten we kanker de wereld uit 
Limore Noach, directeur Fight cancer: ‘Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. De cijfers geven aan dat kanker geen ver van je bed show is. Kanker raakt iedereen. Op dit moment is gemiddeld 61% van alle patiënten na vijf jaar kankervrij. In 1945 was dit slechts 25%. We maken dus progressie, maar zijn er nog niet. Alleen via onderzoek en preventie kunnen we kanker verder terugdringen en onder controle brengen. Wij zijn dan ook heel trots op de geweldige bijdrage van Swim to Fight Cancer. Niet alleen door de enorme opbrengst van het zwemevent, maar ook door de maatschappelijke beweging die het creëert. Zwemmers, familieleden, vrienden, sponsoren, toeschouwers, de horeca, zakelijke partners: duizenden mensen die de handen ineen slaan, om samen de strijd aan te gaan tegen kanker. Omdat we alleen samen onze droom kunnen waarmaken: een wereld waarin niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker’.

Foto: Henk van Esch fotografie 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!