Roompot en Landal GreenParks versterken Executive TeamRoompot en Landal GreenParks versterken Executive Team
Back Back Nieuws

Roompot en Landal GreenParks versterken Executive Team

17 mei 2024

Het Executive Team van Roompot en Landal GreenParks is versterkt onder de aanvoering van Mikael Andersson als nieuwe CEO. Ook treden drie nieuwe directieleden met internationale ervaring toe tot de directie van de vakantieaanbieder.

CEO

Mikael Andersson zegt heel blij te zijn met zijn aanstelling als CEO van Roompot en Landal GreenParks omdat dit een branche is die hem na aan het hart ligt. Mikael Andersson (54 jaar) brengt een ongeëvenaarde brede ervaring bij succesvolle internationale vrijetijdsbedrijven in Europa met zich mee, zoals Roompot en Landal GreenParks in de rol van CCO. Hij werkte eerder voor NH Hotels in Madrid en Expedia in Londen. In deze functies wist hij gastvrijheid en digitalisering succesvol bij elkaar te brengen en grote internationale teams te verbinden. Hij is verheugd dat de belangrijke rollen binnen het Executive Team worden ingevuld met een buitengewoon goed team van professionals.

CCO

De vrijgekomen Chief Commercial Officer (CCO)-positie van Mikael Andersson in het Executive Team zal per 1 augustus worden ingevuld door Tjalling Smit (47 jaar). Tjalling Smit brengt vanuit zijn huidige positie als CCO bij de Nederlandse Spoorwegen en daarvoor verschillende commerciële directorposities bij de luchtvaartmaatschappijen Transavia en Airfrance-KLM een brede internationale ervaring en diepgaande kennis mee over digitale producten, revenue management en marketing. Met de commerciële expertise die hij opdeed bij deze toonaangevende internationale bedrijven in de reisindustrie zal Tjalling Smit van grote toegevoegde waarde zijn in het Executive Team. 

CIO

Carla Milovanov zal per 1 juni de positie van Chief Information Officer (CIO) vervullen. Haar focus zal eerst vooral liggen op de integratie en harmonisatie van de digitale systemen van Roompot en Landal GreenParks. Carla Milovanov heeft jarenlange internationale ervaring opgedaan in de reis- en gastvrijheidsbranche, en meer specifiek in de hotel business. Ze stond aan het hoofd van de wereldwijde teams voor hotel- en klantentechnologie bij Accor, gericht op de integratie van meer dan 30 merken als onderdeel van één technologiestack en het transformeren van de ervaringen van gasten en personeel.

CFO

Bastiaan Haks (46 jaar) volgt als Chief Financial Officer (CFO) Coen van der Wel op die begin dit jaar te kennen heeft gegeven een volgende stap in zijn leven te willen zetten. Bastiaan heeft een ruime ervaring opgebouwd in corporate finance, o.a. als CFO van divisies in het internationaal opererende en data gedreven Unilever. Hij is zeer ervaren met investeringsmaatschappij en fusie- en overnametrajecten en heeft aan het roer van complexe migraties van finance systemen gestaan.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!