Back Back Nieuws

Super Model, de musical is zeker niet ‘super’

14 januari 2009

Ik moet zeggen dat ik er zin in had: Een lekker potje drama tijdens een musical over de modewereld, in het prachtige Krasnapolsky Hotel en met een opengetrokken blik BN'ers. Weer eens wat anders dan de couch potatoe uithangen tijdens de zoveelste aflevering van Hollands Next Top Model.

Maar helaas, zo sjiek als de entree en de ontvangst in de Wintertuin van het hotel was, zo slap was de werkelijke voorstelling. En eerlijk waar, het gaat mij aan het hart om het te zeggen over mensen die hun ziel en zaligheid geven en er alles aan doen om de productie te promoten, maar het niveau (zowel van het script, de choreografie en het geluid) kwam niet boven een musical van een middelbare school uit, afgezien van de bijzondere kostuums van haute couturier Ronald Kolk.

Het script was simpel; Het verhaal gaat niet eens over de mooie kanten van de modewereld of juist over de duistere kanten zoals anorexia of machtspellen onderling, maar over de vraag welk model de meeste kans maakt bij de heren: Ziet Monique in dat Ralf helemaal weg van haar is, of pakt Brenda haar kans en weet zij Ralf te overtuigen van haar charmes.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Claudia de Graaf als 'Monique'.

Het initiatief van Super Model kwam van Eugène Jans, die het script schreef en verantwoordelijk was voor de choreografie. En juist bij de choreografie lag nog een kans, maar ook die lieten Jans en de cast liggen. Daar komt nog bij dat de muziek volledig bestond uit jaren '80 popsongs (denk aan 'I will survive' en 'All by myself'), die in de oorspronkelijke taal en melodie ten gehore werden gebracht. Op zich niets mis mee, maar wel als het de bedoeling was om de musicalsterren meer persoonlijkheid mee te geven. Een aantal karakters uit de cast zong ontzettend goed, met veel kracht en emotie, daar valt weinig op af te dingen. Toch had ik veel meer verwacht van een musical over de modewereld, geproduceerd door Blue Moon Productions, maar misschien ben ik te verwend geworden sinds alle televisieseries over modellen, catwalks en stylistes…

Super Model de musical wordt aangeprezen als een vrolijke muziek- en theatervoorstelling voor het hele gezin en na het beleven van deze musical zou ik het zeker daar bij houden en het voorlopig niet op de lijst van bedrijfsuitjes plaatsen.

[afbeelding niet meer beschikbaar] 
Inge Ipenburg straalt, als 'Donna', in een prachtig kostuum van Ronald Kolk.

Fotografie: Saskia Bagchus

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!