Back Back Nieuws

Studenten en Rotterdam Partners ontwikkelen instructiefilm voor de zakelijke reiziger

09 maart 2016
Voor internationale zakelijke bezoekers die via Schiphol naar Rotterdam reizen, introduceert Rotterdam Partners een speciale instructiefilm voor reizen met de trein. Deze neemt reizigers stap voor stap mee vanaf hun aankomst op Schiphol tot het verlaten van Rotterdam Centraal. De film, gemaakt door studenten van Hogeschool Inholland, is dinsdag 8 maart gelanceerd tijdens de jaarlijkse Masterclass Rotterdam: een succesvol congres.

Gastvrij Rotterdam
Het nemen van de trein is voor buitenlandse zakelijke bezoekers vaak een obstakel. De film legt in twee minuten onder andere uit hoe bezoekers een kaartje voor de trein kunnen kopen, waar ze het juiste perron kunnen vinden en waar ze moeten uitstappen. De film is een handig instrument voor congresorganisatoren om hun internationale deelnemers te bedienen. Daarnaast draagt de film bij aan de gastvrije ontvangst van bezoekers aan de stad. Rotterdam Partners ontwikkelde de film samen met het Leerwerkbedrijf NEWb van de opleiding Media en Entertainment Management van Hogeschool Inholland.

Zesde editie Masterclass Rotterdam
Masterclass Rotterdam stond dit jaar in het teken van financiën rondom een congres. Daarbij kwamen onderwerpen als congresbudget, sponsoring en het netwerken aan bod. Rotterdam Partners organiseert de Masterclass voor iedereen die in het dagelijks leven geen congresorganisator is, maar als lid van een nationale of internationale vereniging wel een congres wil organiseren. Het Convention Bureau van Rotterdam Partners heeft jarenlange ervaring in het aantrekken en begeleiden van internationale congressen. De komst van congressen naar de stad versterkt het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad en levert een belangrijke economische bijdrage aan de stedelijke economie. Tijdens de Masterclass deelden Rotterdam Partners en haar partners, die gespecialiseerd zijn in vraagstukken op het gebied van internationale congressen, op het symposium kosteloos hun expertise met de ruim 75 deelnemers. Deze zesde editie van Masterclass Rotterdam vond plaats in de Doelen ICC.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!