Back Back Nieuws

Stress tijdens zakenreizen

14 oktober 2012
Onderzoek van Carlson Wagonlit Travel (CWT) onder 6.000 zakenreizigers wijst uit dat zoekgeraakte bagage en het ontbreken van een internetverbinding de belangrijkste veroorzakers zijn van stress tijdens reizen. Ook is het vliegen in de economy class op lange afstandsvluchten een stress oorzaak voor menig zakenreiziger.

Stressfactoren
Aan de respondenten werd gevraagd om van in totaal 33 stressfactoren aan te geven in welke mate zij stress veroorzaken tijdens hun zakenreis. De geïndentificeerde factoren kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: tijdsverlies, onvoorziene gebeurtenissen (zoals het zoekraken van bagage) en routinebrekers (onmogelijkheid om dagelijkse gewoonten aan te houden). Uit het onderzoek blijkt verder dat stress toeneemt met leeftijd, reisfrequentie en hogere functies. Ook komt naar voren dat vrouwelijke reizigers over het algemeen meer stress ondervinden dan mannen.

Travel Stress Index
CWT helpt bedrijven bij het beperken van reisstress bij hun medewerkers met de introductie van de 'Travel Stress Index'. Deze index is ontwikkeld door CWT Solutions Group (de consultancytak van CWT) en brengt de stress van werknemers als gevolg van veelvuldig reizen overzichtelijk in kaart.

De resultaten van deze studie worden gebruikt om stress en de daaraan gekoppelde kosten te kwantificeren, zo helpt CWT ondernemingen om betere beslissingen te nemen ten aanzien van hun reisbeleid.

Het gaat om balans
‘In het licht van het totale reisbeleid van ondernemingen is dit een interessant onderwerp waarin de toegevoegde waarde van goed travelmanagement ook op een ander vlak aandacht krijgt. Ik ben erg enthousiast dat we de resultaten van dit uitgebreide en relevante onderzoek met onze klanten kunnen gaan delen. Het zal ze verder in staat stellen om een optimaal reispatroon te ontwikkelen en daarmee het beste uit hun medewerkers te halen. En optimaal betekent niet per definitie de goedkoopste. Balans is waar het om gaat’, aldus Freek Jansen, Commercial Director.


Klik hier voor het volledige onderzoeksrapport.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!