Street art POW! WOW! Festival naar RotterdamStreet art POW! WOW! Festival naar Rotterdam
Back Back Nieuws

Street art POW! WOW! Festival naar Rotterdam

24 augustus 2018

Het POW! WOW! Festival 'is s werelds bekendste street art festival. Het begon ooit aan de randen van Hawaï, waar het grauwe buitenwijken transformeerde tot een geliefde open air gallery. Na een aantal succesvolle edities op het eiland, breidde POW! WOW! zich uit naar locaties als Los Angeles, Taiwan, Hong Kong en Japan. Mede dankzij die uitbreiding is POW! WOW! uitgegroeid tot een fenomeen waar vrijwel alle street artists deel van uit willen maken. En nu komt de allereerste Europese editie van het festival eraan, met Rotterdam als trotse gaststad.

Grijs beton veranderen in kunst

Rotterdam kent live painting, live muziek, een speciale tentoonstelling in het HAKA gebouw, het 20 VANS, 30 CANS evenement, waarbij een serie busjes beschilderd wordt, en nog veel meer. Op zaterdag 15 en zondag 16 september zijn alle onderdelen van het festival gratis bij te wonen op Keilewerf 1 en 2; een voormalig industrieel stadsgebied waar het grijzen beton veranderen zal in kleurrijke kunst!

Kunstenaars van over de hele wereld verzamelen in Rotterdam

Vanuit de Keilewerf vertrekt het hele weekend een gratis begeleide fietstour, waarvoor fietsen beschikbaar worden gesteld. Op de tweewieler gaan we het gebied om wereldberoemde kunstenaars als SNIKARTS, ZEPHA, BIER & BROOD, READY2RUMBL en MR. JUNE en het werk te zien, die het gebied transformeren met hun muurschilderingen.
Maar dat is niet alles! Een dunk wedstrijd, freerunning toernooi en muziekpodium zullen ook te vinden zijn op de Keilewerf. De komende weken zullen nog vele deelnemende kunstenaars én de muzikale programmering bekendgemaakt worden.

De finale: Street Art Awards Benelux 2018

De festiviteiten rond POW! WOW! Rotterdam worden afgesloten door de Street Art Awards Benelux 2018. Dit jaar zal de awards show die voorheen bekend stond als de Dutch Street Art Awards voor het eerst opschalen tot buiten de landsgrenzen, resulterend in de Street Art Awards Benelux. Op zondagavond 16 september, zullen de beste street artists, street art events en street art fotografen hun opwachting maken in Theater Rotterdam, om uit te vinden wie van hen de glorieuze winnaars gaan worden!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!